Ara
Gümüşhane
Kapalı
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8297 %0.02
50,7254 %0.55
6.152,32 % 0,69
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Gümüşhane'de İşverenlere 6331 Sayılı Yasa Anlatıldı

Gümüşhane'de İşverenlere 6331 Sayılı Yasa Anlatıldı

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) tarafından organize edilen toplantıda, işverenler 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun işverenlere getirdiği yükümlülükler konusunda bilgilendirildi.

1007
Gösterim
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) tarafından organize edilen toplantıda, işverenler 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun işverenlere getirdiği yükümlülükler konusunda bilgilendirildi.

GTSO Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Dr. Ali İhsan Sulak, SGK İl Müdürü Aytaç Üzülmez, İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, GTSO Meclis Başkanı Turan Tuğlu, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, Meslek Odası Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis, Yönetim Kurulu, Genç ve Kadın Girişimciler Kurulu ile oda üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GTSO Başkanı İsmail Akçay, oda olarak işverenlerin çıkarılan kanun ve yönetmeliklere uyması için imkanları ölçüsünde her türlü girişimi yaparak işverenleri bilgilendirmeye çalıştıklarını belirtti. Bilginin en önemli sermaye kaynağı olduğuna değinen Akçay, bu tür toplantılarla üyelerin bu konudaki bilgi eksikliklerini gidermeyi amaçladıklarını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Dr. Ali İhsan Sulak ise Selçuklu devletinden günümüze iş sağlığı ve güvenliğinin tarihçesi hakkında bilgi verdi. Sulak, daha sonra 30 Haziran 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında katılımcılara bilgi aktardı. Sulak, kanun kapsamında çalışanı olan işyerlerinin tamamında işyeri risk değerlendirmesi, iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli görevlendirilmesi gerektiği ve bu kapsamda işverenlerin cezai müeyyidelerle karşılaşmamaları için alınması gereken önlemleri anlattı.

Hiçbir işin, bir insanın sağlığı ve güvenliğini tehlikeye atacak kadar acil ve önemli olmadığını vurgulayan Sulak,  “Dünyada her gün 1 milyon iş kazası olmakta, 5 bin 534 kişi işle ilgili hastalığa yakalanmakta, 879 çalışan ise iş kazası ile ölmektedir. Ülkemizde ise, her gün 172 iş kazası olmakta, 4 kişi kaza nedeniyle ölmekte, 6 kişi ise sürekli iş göremez hale gelmektedir. Ulusal ölçekte iş kazalarının ölçülen maliyeti ise gayri safi milli hasılanın yüzde 4'ünü bulmaktadır. Kişisel ölçekte, tedavi, bakım ve tazminat giderleri ise kişi başına ortalama 100 bin ile 350 bin lirayı bulmaktadır.” dedi.

Toplantı katılımcıların sorunlarının cevaplandırılması ile sona erdi.
Gümüşhane'de İşverenlere 6331 Sayılı Yasa Anlatıldı 1
1 / 5
Gümüşhane'de İşverenlere 6331 Sayılı Yasa Anlatıldı 2
2 / 5
Gümüşhane'de İşverenlere 6331 Sayılı Yasa Anlatıldı 3
3 / 5
Gümüşhane'de İşverenlere 6331 Sayılı Yasa Anlatıldı 4
4 / 5
Gümüşhane'de İşverenlere 6331 Sayılı Yasa Anlatıldı 5
5 / 5
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *