Gümüşhane’de Kadir Gecesi dualarla idrak edildi

Gümüşhane'de mübarek Ramazan ayının son günlerinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde inananlar camilere akın etti. 

Kent merkezindeki tüm camiler dolup taşarken, Ramazan ayı boyunca okunan Kur'an-ı Kerim ve hatmi şeriflerin duaları da yapıldı.

Merkez Kemaliye Camiinde teravih namazından önce vatandaşlara seslenen İl Müftüsü Hüseyin Gün, Müslümanlara büyük fırsat tanıyan bu geceyi ibadetle geçirmelerini önerdi.

Konuşmasında Gazze’de yaşananlara dikkat çeken Müftü Gün, ramazan ayı nedeniyle vatandaşlara zekatlarını bu bölgeye göndermeleri için yaptıkları çağrı sonucunda Gümüşhane’de bugüne kadar 1 milyon 726 bin 591 TL zekatın makbuz karşılığında toplanarak Gazze’ye gönderildiğini söyledi.

Yine Kadir Gecesi nedeniyle vatandaşlar ilerleyen saatlere kadar Bağlarbaşı Mahallesindeki Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Camiinde ve Süleymaniye Mahallesindeki Sultan Süleyman Han Camiinde Peygamber efendimizin mübarek sakal-ı şerifi ve Mordut Yeni Camiindeki Hırka-i Şerifini ziyaret etti. Vatandaşlar camilerdeki sakal-ı şerifi ve hırka-i şerifi yakından görebilmek için uzun kuyruklar oluştururken, tekbir ve salavatlar eşliğinde muhafaza camları sürekli gül suyuyla silindi.  
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER