Gümüşhane’de KHB Birlik Meclisi toplandı

Gümüşhane'de Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme, Çevre, Kültür ve Turizm Birliği'nin 2019 yılı Kasım ayı birlik meclisi olağan toplantısı Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında yapıldı.

Gümüşhane’de KHB Birlik Meclisi toplandı

Gümüşhane'de Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme, Çevre, Kültür ve Turizm Birliği'nin 2019 yılı Kasım ayı birlik meclisi olağan toplantısı Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında yapıldı.

Merkez ilçeye bağlı köy muhtarlarının neredeyse tamamının katılımıyla Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıda 2019 yılı faaliyet raporu okunarak kabul edilirken birliğin 2020 yılı bütçesi de 4 milyon 939 bin 108 lira olarak oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda konuşan Vali Taşbilek, Gümüşhane köylerine çok güzel hizmetler yapıldığını, eksikleri de olduğunu ve bu eksiklikleri de hep birlikte ortak akılla yaparak en aza indireceklerini söyledi.

“Muhtarlarımız köylerine de sahip çıkıyorlar, devletimizin köylerdeki eli, ayağı, gözü, kulağı olma noktasında da güzel hizmetler yapıyorlar”

Köyün değil, hayatın önceliğine göre eksiklikleri yapmaya çalıştıklarını dile getiren Vali Taşbilek, “Sizin desteklerinizle daha güzel şeyler yapmaya çalışacağız. Muhtarlarımız köylerine de sahip çıkıyorlar, devletimizin köylerdeki eli, ayağı, gözü, kulağı olma noktasında da güzel hizmetler yapıyorlar. Bu da bizim için çok kıymetli. Benimle görüşmekten çekinmeyin. Görüşmeyle ilgili muhtarlara her zaman kapımız açık. Muhtar geldiği yerin temsilcisidir. O bir kişi olarak girmez odaya tüm köyün temsilcisi olarak girer. Her zaman bekliyorum” dedi.

“Bir yetimin mağduriyetini giderebiliyorsak bu yaptığımız her hizmetin önüne gelecektir”

Köylere hizmet götürme birliklerinin önemli bir müessese olduğunu ve Türkiye’nin her yerinde çok güzel hizmetler yaptığını kaydeden Vali Taşbilek, “Gümüşhane’de de azımsanmayacak, bereketli, ciddi işler yapıyor birliğimiz sizlerin desteğiyle. Devletin herşeyi köyde size emanet. Ona göre bakacaksınız. Köyümüze girenden, çıkandan, mazlumundan, mağdurundan, hastasından, yaşlısından, yetiminden siz sorumlusunuz. Darda kalmış, dam ardında kalmış kim varsa bunların sorumluluğu ve vebali size aittir. Bunları bize ulaştırmanız gerekiyor. Biz onların hiç olmazsa devletinden razı olma noktasında elimizden geleni yapalım. İnsanların devletine olan güvenini tesis etme noktasında en önemli görevi yapmış olursunuz. Bu yaptığımız kilometrelerce yoldan da kıymetlidir dağlardan, bayırlardan getireceğimiz sudan da kıymetlidir bu. Bir yetimin mağduriyetini giderebiliyorsak bu yaptığımız her hizmetin önüne gelecektir” şeklinde konuştu.

“Yaptığımız yol, yaptığımız hastane, yaptığımız okul kadar değil, elinden tuttuğumuz insan kadar devletiz”

Muhtarların kendisini gözünde Sosyal Hizmetler Vakfının mütevelli heyetinin doğal üyeleri olduğunu belirten Vali Taşbilek, muhtarlara şu çağrıda bulundu: “Hasta, yaşlı, mağdur, yatalak, garibandan haberimiz olsun. Yaptığımız yol kadar değil, yaptığımız hastane kadar değil, yaptığımız okul kadar değil, elinden tuttuğumuz insan kadar devletiz. Bunu yapamıyorsak devlet olarak hiçbirşey konuşmamıza gerek yok. Onda da sorumluluk bizimle beraber sizlerdedir. Lütfen bize omuz verin, bu vebalden bizi kurtarın.”

Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu da konuşmasında muhtarların taleplerini temsil makamında ilgili ve yetkililere aktararak çözmeye çalıştıklarını, her köye mutlaka giderek yerinde gördüğünü belirterek, hizmetlerin aciliyet sırasına göre sürdürüleceğini söyledi.

Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir ise Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçesinin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Eksiklikler olabilir. Ama biz iyi niyetle, samimiyetle bu işleri çözeceğiz. Dilekçe verin ve takibinizi iyi yapın. Bu birlikler sayesinde köylerimize çok güzel hizmetler yapıldı” diye konuştu.

Toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, İl Genel Meclisi üyeleri Mihdat Uçan, Vedat Soner Başer, Mahmut Zengin, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Kemaletin Demirkıran, Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir ve muhtarlar katıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2019, 20:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER