Gümüşhane'de Memurlar Bordro Yaktı

-“MEHMET ŞİMŞEK ŞAŞIRMA, SABRIMIZI TAŞIRMA”

Gümüşhane’de Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen üyesi memurlar “İnsanca Yaşamak İçin Emeğimizin Karşılığını İstiyoruz” sloganı ile bordro yakma eylemi yaptı.

Zafer Meydanında gerçekleştirilen eylemde, bir basın açıklaması yapan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Veli Ağaç, eşit işe eşit ücret uygulamasında ‘sizin muadilinizi bulamadık, onun için dışarıda kaldınız’ diyen hükümet yetkililerine, ‘biz buradayız ve ülkenin en önemli işini yapıyoruz’ demek için toplandıklarını söyledi.

-SANAL KUMAR CEZASI AFFINA GÖNDERME

Ağaç, meclis çalışanına, danışmana, şoförüne, üst düzey bürokratına, gizli kararname ile askere cömert davranan Maliye’nin, kamu çalışanları söz konusu olduğunda “cimri” olduğunu belirterek, son günlerde gündemde olan “sanal kumar affına” vurgu yaptı. Ağaç, “Patronların milyon dolarlık usulsüz sanal kumar cezalarını gözden geçirip silen Maliye Bakanı, masaya dönül mesajlarıyla daha şimdiden ortamı geren Maliye Bakanı olmuştur.” dedi.

-“MASADA ORTAMI GEREKEN DEĞİL, KAMU ÇALIŞANLARININ HAKKINI VEREN HÜKÜMET OLMALI”

Konuşması sık sık, “Ek ödeme hakkımız, söke söke alırız”, “Memuruz, haklıyız, kazanacağız” ve “Mehmet Şimşek şaşırma, sabrımızı taşırma” sloganları ile bölünen Ağaç, bir gecede adrese teslim sipariş yasalar çıkarken, 2,5 milyon kamu çalışanı ve 1,8 milyon kamu emeklisini ilgilendiren Toplu Sözleşme Yasasının geç çıkmasını vurgu yaparak, hükümeti eleştirdi.

Masada ortamı gereken değil, kamu çalışanlarının hakkını veren hükümet olması gerektiğinin altını çizen Ağaç, “Biran önce toplu sözleşme masası kurulmalı ve hükümet, enflasyona ezilen değil, enflasyonu ezen bir teklifle kamu çalışanlarının karşısına çıkmalıdır.” ifadelerini kullandı.

-“KİMSEDEN LÜTUF BEKLEMİYORUZ, ALIN TERİMİZİN KARŞILIĞINI VERİN”

Kamu çalışanları olarak kimseden lütuf beklemediklerini, emek ve alın terlerinin karşılıklarını istediklerini belirterek, “Ekonomi büyüyor, Türkiye zenginleşiyor diyenlere o zaman büyümeden payımızı verin diyoruz. Eşitlik ve adalet adına düzenleme yapanların ortaya çıkardıkları eşitsizlik ve adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz.” dedi.

Ağaç’ın konuşmasının ardından memurlar ellerinde ki maaş bordrolarını yaktı ve İl Müftülüğünün düzenlediği kermesten yöresel lemis ve ayran yemek üzere olaysız bir şekilde dağıldı.
Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2012, 18:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER