Gümüşhane’de meralar ıslah ediliyor

Gümüşhane’de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü hayvancılığı geliştirmek ve ot kalitesini arttırmak için mera ıslah çalışmalarına devam ediyor. 

Gümüşhane’de meralar ıslah ediliyor

Merkez ilçeye bağlı Kaletaş Köyü ve Tandırlık Köyü merasında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Tarım ve Orman Müdürü İl Edip Birşen, “Mera Islahı ve Amenajmanı Projesi” çalışmaları kapsamında Kaletaş Köyü ve Tandırlık Köyü arazisinde 5 bin dekar alanda, 6 ayrı noktada uygulanan proje ile kaptajlara su kaynaklarından 600 metre isale hattı ile 30 adet sıvata bağlantı yapılarak hayvanlara içme suyu sağlandığını söyledi.

Bu sıvatlarla hem çiftçilere ait hayvanlarının içme suyu ihtiyacının karşılanacağını hem de bölgede yaşayan hayvanların içme suyu ihtiyacının karşılanacağını kaydeden Birşen, son yıllarda yaşanan küresel iklim değişikliği nedeniyle su kaynaklarında azalmalar meydana geldiğini dile getirdi.

İl Müdürü Edip Birşen, “Bu durumdan küresel iklim değişikliği ile azalan su kaynaklarını korumak hem de bu sıvatlar ile birlikte, yaz döneminde merada hayvanların ihtiyacı olan yeterli su temin edilmiş olacak. Doğada az miktarda bulunan sular bir araya getirilerek hayvanların faydalanabilecekleri sıvatlar içinde toplanmış olacak ve azalan su kaynaklarının daha verimli kullanılacak” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER