Gümüşhane’de Mevlid-i Nebi Haftası kutlanıyor

Gümüşhane’de Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” temalı konferans düzenlendi.

Gümüşhane’de Mevlid-i Nebi Haftası kutlanıyor

İl Müftülüğü tarafından Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse konuşmacı olarak katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Nebi Haftasına özel hazırlanan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Gümüşhane Müftülüğü olarak bu hafta düzenlenecek olan programların önemli ve ilk adımını attıklarını belirten Gümüşhane Müftüsü Hüseyin Gün’ün günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasının ardından söz alan Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Saffet Köse “Kur’an-ı Kerim’de insanlara “Peygamber müminlere canlarından çok daha sevimlidir” diyor yaradan. Biz Peygamberimizi çok seviyoruz. Bugün bizi buraya, b,r araya getiren de o sevgi. Bu sevgi karşılıksız da değil. Tüm mescitler Allah’ın evinin birer şubesidir. Bunlar bir şehre ruh veren yapılardır. Bir insanın gerçek mümin olduğunu 2 kanıtı vardır bu dünyada. Birisi namazı hakkıyla kılma, diğeri zekatı verebilmektir” sözleriyle hadis ve ayetler ışığında namaz ve camiler üzerine konuşmasını gerçekleştirdi.

Program konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Başmüfettişi Mahmut Göl’ün Prof. Dr. Saffet Köse’ye plaketi takdim etmesiyle son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER