Gümüşhane’de Recep Demirkaynak rüzgârı esti

Ensar Vakfı Gümüşhane Şubesince gerçekleştirilen organizasyon çerçevesinde ünlü komedyen Recep Demirkaynak Gümüşhane’de iki günde 4 ayrı stand-up gösterisi yaptı. 

Gümüşhane’de Recep Demirkaynak rüzgârı esti

Ensar Vakfı Gümüşhane Şubesince gerçekleştirilen organizasyon çerçevesinde ünlü komedyen Recep Demirkaynak Gümüşhane’de iki günde 4 ayrı stand-up gösterisi yaptı. 

İlk gösterisini Salı günü Kürtün ilçesi Mahmut Oltan Sungurlu tesislerinde gerçekleştiren Demirkaynak aynı gün akşam 19.00’da Gümüşhane merkezde sahne aldı. Çarşamba günü ise Şiran ve Kelkit ilçelerinde sahneye çıkan Demirkaynak gösterilerini tamamlayarak Gümüşhane’den ayrıldı.

Gümüşhane merkez ilçe gösterisi Gümüşhane Üniversitesi kongre salonunda yapıldı. Özellikle gençlerin doldurduğu salonlarda, gösterileri düzenleyen ve her gösteriye ayrı ayrı katılan Ensar Vakfı il başkanı Mücahit Atalay’ın yanı sıra il protokolünden isimler de gösterilere ilgi gösterdi. 

Gümüşhane’deki gösteriye Başkan Atalay ile birlikte Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Memur-Sen İl Başkanı Musa Uncu ve AK Parti Gençlik Kolları başkanı Emrah Elmahti de katıldı. Gösteri öncesi Ensar Vakfı’nın kuruluş felsefesinin anlatıldığı küçük bir sine vizyon gösterimi yapıldı. Ardından Ensar Vakfı il başkanı Mücahit Atalay kısa bir selamlama konuşması yaparak davetlilere ‘hoş geldiniz’ dileklerini iletti. Daha sonra sahneye Recep Demirkaynak çıktı.

Demirkaynak gösteri boyunca yaptığı espriler ile salondakileri kahkahalara boğarken, satır aralarına sığdırdığı ifadeler ve kendine has üslupla milli ve manevi değerlere vurgu yapmaya çalıştı. Türk gençliğine yıllarca “muasır medeniyet” adı altında Avrupalılaşma dayatması yapıldığını, gençlerin bu yöntemle kendi özünden, manevi değerlerinden koparılmaya çalışıldığını vurgulayan Demirkaynak satır aralarında özetle şu ifadelere yer verdi: “Birileri bize Avrupa dayatması yaparken aslında Avrupa’nın bile kıskanacağı bir gençliğimiz var. Bizim gençliğimizde milli ve manevi değerler en üst düzeyde. Avrupa’da ‘vatanın için ölür müsün’ sorusuna verilen evet cevabı %20’leri geçmezken bizim gençliğimizde bunun soru olarak bile sorulduğunda ciddi bir tepki ile karşılaşıyorsunuz. Tereddütsüz “evet” cevabını alıyorsunuz. Hepimizin günlük yaşantımızda eksikleri, gedikleri var. Bunlar çalışılarak düzeltilebilecek şeyler. Ama bizde fazladan hiçbir millette olmayan bir şey var. Bizde ruh var, iman var, inanç var. Biz de yardımlaşma, dayanışma var. Bizde misafirperverlik var.”

Demirkaynak, “Avrupa gençliğinde aile kavramı yokken bizde aile bağları çok güçlüdür. Avrupa gerçekte birçok konuda bizden geridedir. İngiltere’de 600 odalı Buckingham Sarayı yapılırken tuvaleti yoktu. Tuvaleti ve medeniyetin temeli olan temizlik kültürünü bizden öğrendiler” diyerek bizim onları örnek almamız değil, onların bizi örnek almaları gerektiğini vurguladı.

Gösteri sonrasında Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Recep Demirkaynak’a içinde Ahmed Ziyaeddin Gümüşhanevi hazretlerinin mührünün yer aldığı plaket takdim etti. Gösteri sonrası öğrencilerin yoğun taleplerini kırmayan Demirkaynak, her biri ile tek tek hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER