Gümüşhane’de TMO hububat alım merkezi açılıyor

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) Kelkit ilçesinde Hububat Alım Merkezi kurduğunu söyledi.

Gümüşhane’de TMO hububat alım merkezi açılıyor

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) Kelkit ilçesinde Hububat Alım Merkezi kurduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada TMO’nun Gümüşhane’de alım yaptığı ürünler arasında Buğday olduğunu kaydeden Birşen, “İlimizde ağırlıklı olarak yetiştiricilerin kullandıkları sertifikalı çeşitler Gerek 79, Kıraç 66, Bezostaja olup, yerli çeşitler ise kızıl ve kırık buğday çeşitleridir” dedi.

Gümüşhane’de toplam 178 bin dekarlık alanda 38 bin ton buğday üretiminin söz konusu olduğunu dile getiren Birşen, “İlimizde buğday üretiminin yüzde 87’si Yukarı Fırat Havzasından (Kelkit, Köse, Şiran), yüzde 13’ü ise Çoruh Havzasından (Merkez, Torul, Kürtün) sağlanmaktadır. TMO’ya üreticilerimiz bugüne kadar ürün satışı yapamamıştır. En yakın TMO Alım Merkezi’nin ilçelerimize uzak olmasından ve alım zamanının ilimiz hasat mevsiminden erken olması nedeniyle depolama ihtiyaçları ve acil nakit ihtiyaçlarından dolayı çiftçilerimiz ürünlerini TMO’ya satamamaktaydı. Buğdayda pazarlama sorununun çözülebilmesi için üreticilerimizden gelen talep üzerine ilçelerde çiftçilerin ürünlerini satabileceği alternatif alım merkezleri kurulmasının sağlanmasını önemli gören İl Müdürlüğümüz gerekli girişimlerde bulunarak Kelkit İlçemizde TMO Hububat Alım Merkezi kuruldu” dedi.

TMO Hububat Alım Merkezi’nin Gümüşhane’de açılmasının buğday üreticilerinin pazarlama sorunlarına çözüm sağlamasının yanında üreticilerin ürettikleri ürünü pazarlama garantisinin olması nedeniyle il genelinde buğday ekim alanlarının artmasına katkıda bulunacağını ve şehrin tarımsal hasıladaki payının artacağını ifade eden Birşen, “İlimizde TMO Hububat Alım Merkezi’nin açılmasında katkı ve desteklerinden dolayı başta Valimiz Sayın Okay Memiş olmak üzere Milletvekillerimiz Sayın Cihan Pektaş ve Sayın Hacı Osman Akgül’e üreticilerimiz adına şükranlarımızı sunuyor, ilimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2017, 22:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER