Gümüşhane'de Turizm Haftası

Gümüşhane’de 37. Turizm Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Gümüşhane'de Turizm Haftası
Gümüşhane’de 37. Turizm Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen kutlama programında konuşan Vali Dr. Yusuf Mayda, Gümüşhane’nin sahip olduğu doğal kaynaklar, tarihi ve kültürel eserler yönüyle görülmeyi hak eden bir il olduğun belirterek, tanıtımın önemine vurgu yaptı.

Devlet olarak tanıtıma yönelik çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini kaydeden Vali Mayda, “Her bir Gümüşhanelinin bir turizm elçisi gibi hareket etmesini bekliyorum. Herkes bu yönüyle gayret etsin. Gurbetteki hemşehrilerini davet etsin, ağırlasın.” dedi.

Son zamanda özellikle Doğu Karadeniz’e gelen Arap turistlerle ilgili Trabzon’la işbirliğine gittiklerini kaydeden Vali Mayda, “Kent merkezinde 57 adet koruma altında eser var. Bunların onarımı ile ilgili geçtiğimiz tarihlerde 9 ev destek aldı. İlimizin turizm envanterini artırmak amacıyla bu yıl DOKA’ya iki proje sunduk il olarak. Birisi Cumhuriyet Caddesinde bulunan konağın onarımı ve turizme kazandırılması, diğeri de Köse ilçemizde bulunan Kırklar Mağarasının, Karaca Mağarasının kardeşi olarak turizme kazandırılması. Canca kalesini de ulaşım yönüyle rahatlatmaya çalışıyoruz. DOKA ve DOKAP’tan kaynak temin edersek teleferik projemizde var. Turistik eserlerimizin cazibesini artırıyor. İlimizde 440 kilometrelik bir yayla yolu çalışması gerekiyor. Diğer illerle kıyasladığımızda en fazla yol ağı bizde. Ancak maliyet olarak ta 35 milyonluk bir kaynak gerekiyor. Onu da gerek Kalkınma Bakanımız ve Başbakanımız nezdinde takip edeceğiz ve onda da mesafe alacağımıza inanıyorum. Onda da bir 5 milyonluk bir kaynağın sözünü aldık. Öncelikli olarak oturup bir değerlendirme yaparız. Hangi güzergah öncelikliyse oranın tahakkukunu da inşallah gerçekleştiririz.” dedi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesindeki tarihi dokunun korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusuna vurgu yaparak, “Gümüşhane için turizm olmazsa olmazımızdır. Tarihi dokumuzu ve insanlarımızın misafirperverliğini ön plana çıkarmalıyız. Toplum olarak, kamu olarak misafirperverliğimizi gelen insanlara hissettirmemiz gerek.” diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın da konuşmasında turizm haftasının farkındalığı artırmak için yapıldığını söyledi. Yalçın, Gümüşhane’nin sahip olduğu tarihi, kültürel ve turistik potansiyelle arzu edilen noktada bir turizm şehri olabilmesi için çok çeşitli faaliyetler sürdürdüklerini ve bunun geri dönüşlerini de almaya başladıklarını turist rakamları ile açıkladı.

Törende daha sonra hafta nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan eserler, eser sahipleri tarafından okundu. Yapılan yarışmalarda resim dalında Atatürk Ortaokulu öğrencisi Pelin Özdemir, şiir dalında Özel Bahar Ortaokulu öğrencisi Rana Odabaş, kompozisyon yarışmasında Gümüşhane Anadolu Lisesi öğrencisi Gamze Halep birinci olurken, her üç dalda da ilk üçe gören öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Program Gümüşhane Otelcilik ve Turizm Lisesi tarafından hazırlanan kokteyl ile son buldu.

Törene Vali Dr. Yusuf Mayda, Garnizon Komutan Vekili Albay Haldun Öğüt, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, kamu kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Öte yandan Turizm Haftası nedeniyle Karaca Mağarası, Süleymaniye Mahallesi ve Sarıçiçek Köy Odalarına gezi düzenleneceği öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2013, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER