'Türkiye'nin tek sorunu adil ve hakkaniyetli yönetimdir'

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, Türkiye’nin sorununun adil ve hakkaniyetli yönetim sorunu olduğunu belirterek, 'Başkanlık sorunu veya Kürt sorunu diye bir derdi yoktur' dedi.

'Türkiye'nin tek sorunu adil ve hakkaniyetli yönetimdir'
Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, Türkiye’nin sorununun adil ve hakkaniyetli yönetim sorunu olduğunu belirterek, “Başkanlık sorunu veya Kürt sorunu diye bir derdi yoktur” dedi.

Yaptığı açıklamada İktisat Kongresi ve AK Parti Siyaset Akademisinin Başkanlık Sistemi ile ilgili kongresi eleştiren Demir, “Terörist başı ile yapılan müzakerelerin rahatsızlığı yetmezmiş gibi birde buna Başkanlık sistemi üzerinden yapılan yaygaralar eklenince ruh, fikir, gönül âlemimiz allak bullak oldu. Parlamenter sistemin hangi sakıncaları varmış ki yeni bir sistem arayışına girişildi. Türkiye de onca önemli sorun dururken başkanlık sistemi tartışmaları nereden çıktı. Siyasi Partiler Yasası, Seçim Kanunu gibi antidemokratik uygulamalara son vermeyen bir irade ne adına başkanlık sistemine soyunmaktadır. Kürt sorunun üzerinden kardeşler arasına fitne sokan; Analar Ağlamasın Barış Süreci adları ile milletin ağzını kesmeye çalışan çıkışlarla neye hizmet edilecektir. Hala anlatılabilmiş değildir. Bunu anlatmaya akil insanlar da yetmez.  Çünkü bunun anlatılacak bir yönü yoktur. Hiç kimse anaların ağlamasını istemez Barış sürecini tıkamak istemez ama bilinsin ki yine hiç kimse şehitlerin kemiklerini sızlatmak yetimlerin boynunu büküp ahını da almak istemez. Çanakkale de İstiklal Mücadelesinde analar ağlamadı mı? Kınalı Mehmetlerin anaları ağlamadı mı ? Analar ağlamasın diye anarşistlerin düşmanın vatanının dirliğine birliğine göz dikenlere ses çıkarmayalım mı?  30 yıl boyunca yanlış yaptık mı diyeceğiz. Üç buçuk soysuzla mücadelede yorulduk mu diyeceğiz. Neyi anlatacağız bilemiyorum. Kürt sorunu var diyenler iyi bilsinler ki en büyük ayrımcılığı kendileri yapıyor. Zira bu memleketin doğusu da bir batısı da bir kuzeyi de bir güneyi de bir batıda ne yapıldı da doğuda bunlar esirgendi. Bunları ifade ederken geçmişte yanlış uygulamaların olmadığını söylemek istemiyoruz. Söylemek istediğimiz bu sorun Kürt Türk sorunu değil bu sorun anarşist sorunudur. Bu sorun dış bağlantılı ülkemizin birliğini ve dirliğini bozmaya yönelik sorundur. İş bu neden ile siz eğer sorunu etnik kavramlar üzerinden hareketle çözmeye kalkarsanız çözümsüzlüğü yakanıza astınız demektir.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2013, 16:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nursen YILMAZ
Nursen YILMAZ - 11 yıl Önce

sayın ercan başkanım yazını okudum akın beyin yazısınıda okudum senin kılavuzun olayları yorumlamadan aciz herhalde okuduğunu ters yoruluyor ben akın beyin çızgisini hiç benimsemem oyumuda ak partiye veririm ama akınbeyin yazdıklarıyla senin cevabının bağlantısı yok bu cavabından dolayı danışmanlarını bir gözden geçirmen lazım seni zora soka bilirler.

SIRADAKİ HABER