Gümüşhane’de Uluslararası Göçmenler Günü kutlandı

Gümüşhane’de 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü nedeniyle kentte evlerinden binlerce kilometre uzakta üniversite eğitimi alan uluslararası öğrenciler Vali Kamuran Taşbilek’i makamında ziyaret etti.

Gümüşhane’de Uluslararası Göçmenler Günü kutlandı

Dünya çapında göçmenlerin ve yerinden edilmiş insanların yaşadıkları ekonomik, sosyal, siyasi, psikolojik ve hukuksal sorunların vurgulandığı uluslararası kamuoyunun dünya çapında göçmen haklarını tanıdığı ve Birleşmiş Milletler tarafından resmi olarak 2000 yılında Uluslararası Göçmenler Günü olarak kabul edilen 18 Aralık, Gümüşhane’de de İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından uzun yıllardan beri kutlanıyor. 

İl Göç İdaresi Müdürü Vedat Aslan’ın başkanlığında Gümüşhane’de üniversite eğitim öğretimlerini sürdüren Azerbaycan, Somali, Bangladeş ve Mısır uyruklu uluslararası öğrenciler 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü nedeniyle Vali Kamuran Taşbilek’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette yabancıların uluslararası göçmenler gününü tebrik eden Vali Taşbilek, öğrencilerle sohbet ettikten sonra hediyelerini takdim etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER