Gümüşhaneli mütercimden genç yaşta 8 eser

Gümüşhaneli çevirmen ve yazar Enes Akhan, genç yaşında çevirisini yaptığı 8 kitabıyla dikkat çekiyor.

Gümüşhaneli mütercimden genç yaşta 8 eser

Aslen Gümüşhane’nin merkeze bağlı Çayırardı köyünden olan ve Hakkari’de öğretmenlik yapan 27 yaşındaki Akhan’ın çocuk yaşlardan beri Arapça’ya olan ilgisi sonucunda genç yaşında bugüne kadar basılmış 5, yayınevine teslim edilmiş 3 kitabı bulunuyor.

Kadim Arapça eserlerden bazılarını ilk kez Türkçe’ye bazılarını da daha önce başka yayınlar tarafından çevirisi yapılmış eserleri yeni bir tercüme ile literatüre kazandıran Akhan, Arapça’ya olan ilgisi ve severek yapmanın verdiği istekle genç yaşta bu kadar çeviriyi yapmanın zor olmadığını söyledi.

Her dilin içerisinde çeşitli zorluklar barındırdığını kaydeden Akhan, istek duyma ve kadim eserlerdeki bilgilere ulaşma arzusunun çekilen zorlukları unutturduğunu belirtti.

Kendisini bu çevirileri yapmayan iten sebebi de açıklayan Akhan, “İlk çevirdiğim eser, İmam Gazali'ye ait bir eser. İmam Gazali'ye uzanmak aslında Selçuklu dönemine, o dönemdeki meşhur medrese olan Nizamiye medreselerine ulaşmak dönemin ilmi-kültürel ruhunu gözler önüne sermek demek. Bir dilden çeviri yapmanın avantajı da belli oranda aslında burada yatıyor. Aldığım eğitim, ilmin çok değerli bir şey olduğunu söylüyor. Bütün bunlar bu dini ve kültürel saikler beni bu gönüllü çalışmalara itti” diye konuştu.

Akhan’ın yazarlığını yaptığı kitapların tamamı kitapevlerinde, internet kitap satış sitelerinde yer alıyor.

Enes Akhan kimdir?

Aslen Gümüşhane Merkez Çayırardı Köyünden Enes AKHAN 1994 yılındı İstanbul’da doğdu. Orhangazi Lisesi’ni 2012 yılında bitirdikten sonra 2015 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni yatay geçiş hakkı ile kazandı. Üniversite eğitimi boyunca Özel Keşfi Kadim Kişisel Gelişim Kursu’nda Sarf-Nahiv, Tefsir, Fıkıh, Hadis, Akaid derslerini takip etti. 2018 yılında OMÜ İlahiyat Fakültesinden mezun olan Akhan, aynı yıl OMÜ SBE Temel İslam Bilimleri/ Hadis Yüksek Lisans programına kabul edildi. 2019 yılında MEB bünyesinde öğretmenlik görevine başladı. Halen ilk görev yeri olan Hakkâri’de öğretmenlik yapan Akhan, iyi derecede Arapça bilgisine sahip olup bu dilde bazı çeviri eserleri vardır. 2021 yılında Yüksek Lisans tamamlayan Akhan, yazarlık ve mütercimlik çalışmalarına devam etmektedir.

https://www.kitapyurdu.com/yazar/enes-akhan/227955.html

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hacı kurban yaşa
Hacı kurban yaşa - 2 yıl Önce

MaaşAllah Allah razı olsun gururumuz Enes hocamla alakalı bir bilgi daha bence buda önemli annesi ve hanımı BAYBURT lu

Elem Akhan
Elem Akhan - 2 yıl Önce

Amcam hayırlı olsun Allah bilgilerini artırsın

İsa Akhan
İsa Akhan - 2 yıl Önce

Amcam Allah hayırlı mübarek etsin. Başarılarının devamını dilerim.

E.Akhan
E.Akhan @İsa Akhan - 2 yıl Önce

Amin saolasin amca

E.S.U
E.S.U - 2 yıl Önce

Sevgili hemsehrime cikmiş oldugu bu kutsal gorevde yuksek basarilar dilerim.

E.Akhan
E.Akhan @E.S.U - 2 yıl Önce

Teşekkürler

Zeki hoca
Zeki hoca - 2 yıl Önce

Enes hocam Hakkarimizde görev yapmakta . Kendisiyle gurur duyuyoruz . Rabbim ilmini artırsın. Onu yetiştiren anne babalarından Allah razı olsun.

E.Akhan
E.Akhan @Zeki hoca - 2 yıl Önce

Teşekkürler hocam

adsız 29
adsız 29 - 2 yıl Önce

MaşaAllah

Berat Lüleci
Berat Lüleci - 2 yıl Önce

Enes abim Allah hayırlı mübarek etsin
Başarılarının Devamını dilerim MAŞALLAH

Yusuf Devran
Yusuf Devran - 2 yıl Önce

Enes Bey sizi tebrik ediyorum. Zor ama toplum için faydalı ve keyifli bir iş yapıyorsunuz. Başarılarınızın devamını diliyorum. Size sağlık, mutluluk ve çalışma azmi diliyorum. Allah'a emanet olunuz.

E.Akhan
E.Akhan @Yusuf Devran - 2 yıl Önce

Değerli hocam teşekkürler

E.Akhan
E.Akhan @Yusuf Devran - 2 yıl Önce

Çok teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için , duanız için


SIRADAKİ HABER