Gümüşhaneli Öğrenci 125 Bin Lira Kazandı

atv ekranlarında yayınlanan Kenan Işık’ın sunduğu Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışmaya katılan Gümüşhaneli üniversite öğrencisi Zeynep Bayraktar, 125 bin lira kazandı.

atv ekranlarında yayınlanan Kenan Işık’ın sunduğu Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışmaya katılan Gümüşhaneli üniversite öğrencisi Zeynep Bayraktar, 125 bin lira kazandı.

Şiran ilçesinin Telme köyünden olan Bayraktar, 30 Nisan günü yayınlanan bölümde başarılı bir yarışma çıkararak 125 bin liralık soruyu da doğru cevaplandırdı. Bayraktar, 250 bin liralık soruya geldiğinde ise programın süresinin bitmesi nedeniyle cevap veremedi.

Yarışmanın bugün yayımlanan bölümünde yeniden programa çıkan Bayraktar, “Silahlar konuşurken hukuk susar sözünün sahibi kimdir? (Cicero)” sorusunda şüpheye düşünce 125 bin lirayı alarak yarışmadan çekildi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema Televizyon bölümü öğrencisi olan Bayraktar, yarışma sebebini “Bazı hedeflerim var. Onlar içinde belirli bir miktar paraya ihtiyacım var. İlk 30 bin lirayla babama araba alacağım. Onlar şehirleri arabayla gezmek istiyorlar. Biz 5 kardeşiz. Onlar yıllarca bizim için çalıştılar, çabaladılar. Babam çiftçilik yapıp, iğne satıp bizi okuttu. Çalışıp, garsonluk yapıp bir kamera aldım ama köye gidip çekim yapabilmem için farklı malzemelere de ihtiyacım var. İnşallah bu parayla onları da alacağım.” olarak açıkladı.

Bayraktar, ilk olarak Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Bölümünü kazandığını, babasının izin vermemesi sonucu kaçarak gidip okumaya başladığı okulda özellikle staj döneminde zorlanınca geri dönmeye karar verdiğini belirterek, yeniden sınava hazırlandığını söyledi. Sınavda ilk bine girince ve herşey burslu olunca Bilgi Üniversitesinde Sinema Televizyon bölümünde babasının da rızasıyla okumaya başladığını kaydeden Bayraktar, ileride iyi bir yönetmen olmak istediğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan sohbet sırasında sunucu Kenan Işık’ın “Gümüşhane çok güzel bir yer” tarifini kullanması dikkatlerden kaçmadı.


 


Haberin Kaynağı: Haber 29 - www.haber29.net

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2013, 23:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
MUSTAFA YILDIZ
MUSTAFA YILDIZ - 11 yıl Önce

şi̇ranli hemşeri̇mi̇ tbrk edi̇yorum g.haneye ve g.haneli̇ye yakişir bi̇r yarişma çikradi sağolsun.

BEKİR AKGÜN
BEKİR AKGÜN - 11 yıl Önce

evet güzel bir yarişma çikardi ama sohbet esnasinda gümüşhane' de kizlarin okutulmadiğini söyledi gümüşhane' de görev yapmiş bir öğretmen olarak biliyorumki kizlarin okula gönderilmesi noktasinda türküye'nin sayili illeri arasinda yer aliyor

MUSTAFA
MUSTAFA - 11 yıl Önce

i güzelde sen gümüş haneyi hepten yobaz yaptin yanliş anlatim var boşuna nüvrsiteokumuşsun

İSMAİL HAYAL
İSMAİL HAYAL - 11 yıl Önce

bekir hocama aynen katılıyorum. gümüşhane türkiye ortalamsında okuma oranında kız erkek farketmez çok yükseklerde bir grafik çizmektedir. bu kızımız da onlardan bir tanesidir. milli eğitim camiası mensubu olduğum için de çok iyi biliyorum ki gümüşhane okumayan-okuyaman kızlarımız yok denecek kadar azdır. gümüşhaneli bir kardeşimizin gümüşhaneyi bu şekilde kötülemesi ahlaki olmamıştır. en kısa zamanda özür dilemesini bekliyoruz.

Necmettin
Necmettin - 11 yıl Önce

slm zeynep hanim güzel yarisma yapmisiniz teprik ederim hickimse sizin kadar gümüshanenin reklamini yapamadi ,baban selami abiye cok slm söyle babanla 1981 0cak ve subat aylarinda bir kader arkadasligimiz olmustu

SIRADAKİ HABER