Gümüşhane’nin iyilik melekleri

Gümüşhane Gençlik Merkezi üyesi gençler, ‘İyilik Ağacı’ projesi kapsamında gözleri görmeyen bacı-kardeşe yardım eli uzattı.

Gümüşhane’nin iyilik melekleri
Gümüşhane Gençlik Merkezi üyesi gençler, ‘İyilik Ağacı’ projesi kapsamında gözleri görmeyen bacı-kardeşe yardım eli uzattı.

İyilik yapmanın alışkanlık haline dönüşmesi, iyiliklerin paylaşılması yoluyla toplum bilincinin artırılması ve kişilerin değil, yapılacak iyiliklerin ön plana çıkması amacıyla Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi üyeleri tarafından gözleri görmeyen bacı kardeşe yardım eli uzatıldı.

Gençlerin topluma karşı sorumluluk duygularının geliştirilerek iyilik yapmalarının alışkanlık haline dönüştürülmesi amaçlanan “İyilik Melekleri” projesi kapsamında Gençlik Merkezi lider ve üyelerinden oluşan bir heyet Torul ilçesinin Harmancık köyü Gelinkaya Mahallesi’nde yaşayan ve doğuştan gözleri görmeyen Kadriye (72) ve Canfer Baydar (67) kardeşleri ziyaret etti.

Baydar kardeşlerle bir süre sohbet eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan ve Gençlik Merkezi üyeleri yaşam bacı-kardeşin hayat hikayelerini dinledi. Baydar kardeşlerin doğuştan görme engelli olduklarını belirten Aslan, “Kendilerini ziyaret ettik. Çam sakızı çoban armağanı yardımda bulunduk. Yaptığımız yardımlar tamamıyla Gençlik Merkezi üyelerimiz tarafından karşılandı. Bizimle gelen ekip Baydar kardeşlerin evinde temizlik yaptı.” dedi.

Üniversite, lise ve gençlik liderleriyle birlikte Baydar kardeşlere yardım ulaştırmanın onurunu yaşadıklarını belirten Aslan, şunları söyledi: “Burada iki güzel insan var ve bunlardan habersizdik. Onlardan haber alır almaz gençlerle birlikte koşarak geldik. Onlara ziyaretlerimizi sıklaştıracağız. Gençlerimizle birlikte burada artık bir evimiz oldu. İyilik Ağacı kapsamında ziyaretlerimiz sürecek. Bazı eksiklikleri arkadaşlarımız belirlediler. Eksik olanları bir sonraki ziyaretimizde getirerek gidereceğiz. “

Gençlik Lideri Nurbanu Kaya ise “İyilik Ağacı” projesi kapsamında çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını belirterek, Kadriye ve Canfer Baydar kardeşleri gelecek günlerde de ziyaret edeceklerini söyledi.

Gençlik Merkezi üyesi ve Gümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Mustafa Durdu da Kadriye ve Canfer kardeşleri tanımaktan çok mutlu olduğunu belirtti.

Gençlik Merkezi’mizde gönüllü olarak çalışan Rakibe Zor ise “Gümüşhaneliyim ama hiç bilmediğim bir köye geldim ve iki değerli insanı tanıdım. Bu insanların nasıl durumda olduklarını görme imkanı buldum. Çok zor şartlar altında yaşıyorlar. Birbirlerini çok güzel şekilde idare eden iki kardeş. Onları gördükten sonra kendi kardeşlerime ve akrabalarıma daha sıkı bağlanmayı düşünüyorum. Benim de gözlerimde rahatsızlık var ama onları gördükten sonra halime şükrediyorum. En azından görebiliyorum. Bunun önemini anladım” diye konuştu.

Gençlik Lideri Yusuf Yıldırım ise görme engelli iki vatandaşın yaşam koşullarını gördüklerini, nasıl yaşadıklarına tanık olduklarını belirterek, “Bundan sonraki süreçte, imkanlarımız ölçüsünde bu iki değerli insana yardımlarımız sürecektir” dedi.

Canfer ve Kadriye Baydar kardeşler ise ziyaretten çok memnun olduklarını, tek ihtiyaçlarının çamaşır makinesi olduğunu söylemeleri üzerine Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsrafil Aslan, en kısa zamanda çamaşır makinesinin temin edileceği sözünü verdi.
Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2014, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER