Gümüşhanevi'nin mahallesi define avcılarının istilasına uğradı

Gümüşhaneli büyük İslam alimi Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri’nin Eskibağlar mahallesinde bulunan doğduğu evin yakını define avcılarının istilasına uğradı.

Gümüşhanevi'nin mahallesi define avcılarının istilasına uğradı
Gümüşhaneli büyük İslam alimi Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri’nin Eskibağlar mahallesinde bulunan doğduğu evin yakını define avcılarının istilasına uğradı.

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Eskibağlar mahallesinde Ahmet Ziyaüdin Gümüşhanevi Hazretleri’nin doğduğu ev olarak bilinen evin çok yakın bir noktasında geçtiğimiz hafta definecilerin hazine aradığı ortaya çıktı.

Evin bulunduğu bölgede gece boyunca define aradığı öne sürülen kişilerin yaklaşık 2 metre derinliğinde çukur açtıkları görülürken definecilerin ne aradıkları, aradıklarını bulup bulamadıkları ise merak ediliyor.

“GÜMÜŞHANE’NİN MANEVİYATINI KAZIYORLAR”

Edinilen bilgiye göre gece geç saatlerde bir araç vasıtasıyla bölgeye gelen ve 2 kişi oldukları öne sürülen define avcıları gece karanlığından yararlanarak harabe içinde bulunan evin önünde yaklaşık 1 metrelik bir çukur açtı.

Ertesi gün ziyaretçiler ve mahalle sakinleri tarafından fark edilen çukura kimse anlam veremezken iki gün sonra define avcıları tekrar aynı bölgeye gelerek kazı yapmaya devam etti.

Mahalle sakinleri çukurun iyice derinleştiğini fark etmeleri üzerine durum polise bildirildi. Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan polis ekipleri şahısların yakalanması için çalışma başlattı.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan mahalle sakinlerinden Fatih Kömürcüoğlu, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri’ne büyük bir saygısızlık yapıldığını ifade ederek, suçluların bulunmasını istediklerini söyledi.

Kömürcüoğlu, “Buralara ziyaretçiler gelip namaz kılıyorlar. Geçtiğimiz Cumartesi günü burada kazı yapıldığını fark ettik fakat önemsemedik. İki gün sonra çukurun daha da derinleştiğini fark ettik. Olayı polis ekiplerine bildirdik. Fakat henüz bir sonuç çıkmadı. Burada Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri’ne büyük bir saygısızlık yapılmıştır. Bunları yapanların derhal bulunmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan yaşanan olayla ilgili gazetemize konuşan vatandaşlar, “Gümüşhane’nin içinde defineciler maneviyatımızı kazıyor. Asıl görevleri suçluları yakalamak olan görevliler görevlerini yapsınlar” diyerek sitem ettiler.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2016, 15:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER