Gümüşhane’ye 80 doktor atandı

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av.Celalettin Köse, 112.Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kura sonuçlarıyla Gümüşhane’ye 80 doktorun atandığını söyledi.

Gümüşhane’ye 80 doktor atandı

Konuyla ilgili bir açıklama yaparak bugüne kadar Gümüşhane’ye yapılmış en yüksek sayıdaki doktor ataması sevincini paylaşan Milletvekili Köse, Gümüşhane’de görev yapacak yeni 80 doktora başarı dileklerini sunarak hayırlı olmasını diledi.

Açıklamasında Gümüşhane’de yaşayan hemşehrilerinin daha kaliteli sağlık hizmeti alabilmeleri için canla başla çalıştıklarını ifade eden Köse, “Doktor ihtiyaç listesini verdiğimiz Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımızla Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne kurmayı plânladığımız Anjio Ünitesi ile ilgili yapmış olduğum görüşmede çok olumlu geçmiştir. İnşallah bu aziz şehir ihtiyacı olan her türlü sağlık yatırımlarından payını almaya devam edecektir” diye konuştu.

Yapılan atamaya göre Gümüşhane Devlet Hastanesine 16 pratisyen, 1 beyin ve sinir cerrahisi, 1 göğüs cerrahisi, 1 kadın hastalıkları ve doğum uzmanıyla İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezine 4 pratisyen hekim, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 1 halk sağlığı uzmanı, Merkez 6 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna 2 pratisyen hekim, Merkez Toplum Sağlığı Merkezine 3 pratisyen hekim, Kelkit Devlet Hastanesine 15'i pratisyen olmak üzere, 1 genel cerrahi, 1 iç hastalıkları uzmanı, Kelkit İlçe Sağlık Müdürlüğü emrine 2 pratisyen hekim, Köse Devlet Hastanesine 1 aile hekimi, 4 pratisyen hekim, Köse Toplum Sağlığı Merkezine 1 pratisyen hekim, Kürtün Devlet Hastanesine 8 pratisyen hekim, Kürtün Toplum Sağlığı Merkezine 1 pratisyen hekim, Şiran Devlet Hastanesine 8 pratisyen hekim, Şiran Toplum Sağlığı Merkezine 2 pratisyen hekim, Torul Devlet Hastanesine 5 pratisyen hekim, Torul Toplum Sağlığı Merkezine 2 pratisyen hekim olmak üzere toplam 80 pratisyen ve uzman hekim gelecek.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ben
Ben - 9 ay Önce

Keşke cildiye doktoru gelmiş olsaydi

Devlet hastanesine şimdi doktor mu geldi
Devlet hastanesine şimdi doktor mu geldi - 9 ay Önce

Devlet hastanesine yine doktor gelmedi. 16 pratisyen hekime acilde bu kadar ihtiyaç yoktu. Uzman doktor yine geldi denilemez ortopedi ve cildiye doktoru eksiği yaşanmaya devam ediyor.

SIRADAKİ HABER