Gümüşhane'ye 9,5 Milyon Euro'luk Dev Proje

9,5 milyon Euro bütçesiyle Gümüşhane İş Geliştirme Merkezi Projesi (İŞGEM) Gümüşhane’de yürütülecek

Gümüşhane'ye 9,5 Milyon Euro'luk Dev Proje
Gümüşhane İş Geliştirme Merkezi Projesi’nde (İŞGEM) büyük ilerleme kaydedildi. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın “Program Otoritesi” sıfatıyla yürütmekte olduğu Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı (BROP) kapsamında 9,5 Milyon Euro bütçesiyle Gümüşhane İş Geliştirme Merkezi Projesi (İŞGEM) Gümüşhane’de yürütülecek. Proje, 2013-2016 yılları arasında uygulanacak.

Projenin uygulanması ve yer tahsisi ile ilgili Ankara’da Başbakanlık ve Maliye Bakanlığı nezdinde geçen hafta Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Yönetim Kurulu Başkanı Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda ve DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım bir dizi görüşmelerde bulundu. Görüşmeler sonunda projenin hayata geçirilmesi aşamasında önemli mesafe kat edildi.

Gümüşhane ekonomisinin rekabet edebilirliğinin arttırılması ve bölgesel sosyo-ekonomik farklılıkların azaltılmasının amaçlandığı desteklemeler ile Gümüşhane’nin kalkınma hamlesinin hız kazanacağını belirten DOKA Yönetim Kurulu Başkanı Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, “İŞGEM projesi ile geleneksel ürünlerimizin ticari değeri yükselecektir. İstihdam ve girişimcilik teşvik edilerek arttırılacaktır. İŞGEM’in kurulması ile yöresel ürün imalatında iş hayatına girmek isteyenlere eşit girişim, iş, istihdam ve gelir olanağı sağlanacaktır” dedi.

Gümüşhane Valiliği’nin Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ile birlikte yürüteceği İŞGEM Projesi ile 100 kişinin girişimcilik, yöresel ve organik ürün imalatı ile satış ve pazarlanması konularında eğitilmesi ve İŞGEM modelinin tanıtılması yoluyla en az 10 girişimcinin işletme kurmasının sağlanması, firmaların ortak kullanacakları eğitim salonu, teşhir salonu ve kiralık işletme alanlarının kurulması; firmaların eğitimler ve teknik destekler yoluyla bilinçlendirilmesi, üretimin ve üretimde kalite artışının sağlanması ile firmaların rekabet güçlerinin arttırılması, tanıtım-pazarlama birimi oluşturulması ve bu yolla marka ürünler geliştirilmesi amaçlanıyor.

Gümüşhane merkeze 15 km. uzaklıktaki Harmancık köyünde bulunan Hazine arazisinde yapılması planlanan proje kapsamında yaklaşık 24 dekar büyüklüğünde ki arazi üzerinde kurulacak İş Geliştirme Merkezi’nin son yapılan çalışmalar çerçevesinde 6000 m2 kapalı alana sahip olması öngörülüyor. Bu alan içerisinde 15 adet 100m2, 5 adet 200m2 işlik öngörülmüş olup, ayrıca firmaların cüzi ücretler karşılığında faydalanabileceği ortak üretim alanı da bulunacak. Ortak üretim alanında Gümüşhane ilinde üretimi yapılan çeşitli gıda ürünlerine yönelik makine ve ekipman yer alacak. Ayrıca İş Geliştirme Merkezi’nde bulunan derslikler sayesinde firma sahiplerine düzenli eğitim verilecek ve böylece hem ilde ki potansiyel girişimcilerin önündeki engeller belli ölçüde kaldırılmış olacak hem de kurulan firmaların ömürlerinin uzun olması sağlanacak.
Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2013, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER