Gümüşhane’ye kabuğu dar geliyor

Başkan Çimen, üç köyün acilen Gümüşhane’ye bağlanmasını istedi

Gümüşhane’ye kabuğu dar geliyor
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen artan öğrenci sayısı ve il merkezinde yaşanan gelişmelere bağlı olarak yükselen nüfus ile birlikte Gümüşhane’nin artık kabuğuna sığmadığını, bir an önce Akçakale, Tekke ve Mescitli Köylerinin Belediye sınırlarına dâhil edilmesi gerektiğini söyledi.

Gümüşhane’nin şu anda 13 mahallesi bulunduğuna dikkat çeken Çimen, “Her geçen gün büyüyen şehir merkezimiz artık kabuğuna sığmıyor. 2008 yılında kurulan Üniversite ile şehrin nüfusu artıyor. Beklentiler yükseliyor. Üniversitemiz ve Akçakale Köyü iç içe girmiş durumda. Bir takım düzenlemeler yapmak gerekiyor. Adeta bizim bir mahallemiz durumundalar. Ardından Tekke Köyünü ve Mescitli Köyünü belediye sınırları içersine almak istiyoruz. Bu saydığımız köylerimizin de, bizimde bu düzenlemeye ihtiyacımız var” diye konuştu.

Şehrin gelişmesi için bu üç köyle bütünleşmenin gerektiğini kaydeden Çimen, “Fiziki şartlar bizleri zorluyor. Doğu ve batı yönünde genişlemek mecburiyetindeyiz. Bu köylülerimiz ile karşılıklı istişare halinde bulunarak, onların talep ve isteklerini dikkate alarak ortak bir paydada buluşmak istiyoruz. Onlar için belediye sınırları içersinde yer almanın cazip taraflarını göstereceğiz. Onlarla karşılıklı olarak gönül rızalarını alarak bir noktada buluşabildiğimiz takdirde geriye kalan işlemler formaliteden ibarettir” dedi.

Konu ile ilgili nabzını tuttuğumuz Gümüşhane dinamikleri ise siyaseti ve bürokrasisi tarafından her ortamda dile getirilen ancak bir türlü sonuca ulaştırılamayan şehrin büyümesi ile ilgili konunun artık söylemden çıkartılarak görev ve yetki sahiplerince bir an önce icraata geçilmesini beklediklerini belirterek Milletvekillerinin yasal zeminde gereğini yapmaya davet etti.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER