Gümüşhane'ye Sosyal Hizmet Merkezi Kuruldu

Vali Mayda, Merkezin en önemli fonksiyonunun vatandaşların kuruma gelmesini beklemeden devlet olarak ayağına gidip, sorunları yerinde tespit etmek olduğunu söyledi.

Gümüşhane'ye Sosyal Hizmet Merkezi Kuruldu
Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, engelli, yaşlı, çocuk, kadın, şehit yakınları ve gazilere yönelik olarak hizmet verecek olan Sosyal Hizmet Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Vali Yardımcısı Meral Uçar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Lütfü Düz ve Müdür Yardımcısı Murat Akbulut’la birlikte incelemelerde bulunan Vali Mayda, hızlı değişim ve gelişmenin yoğun olarak yaşandığı bu çağda yönetim anlayışıyla birlikte devletin görevlerinde de sürekli bir değişim ve kapsam genişliğinin yaşandığını söyledi.

Sosyal Hizmet Merkezinin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koruyucu ve önleyici hizmetlerinin tüm ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması hedefi bağlamında çok önemli bir görevi yerine getireceğini kaydeden Vali Mayda, “Bu merkezimizin en önemli fonksiyonu, vatandaşlarımızın kuruma gelmesini beklemeden devlet olarak ayağına gidip, sorunlarını yerinde tespit etmek ve diğer kurumların görev alanları ile ilgili koordinasyonu sağlamaktır. Sosyal devletin bir görevi haline gelen sosyal hizmetler, özgür, çoğulcu ve demokratik bir toplumda gelişmeyi ve toplumu yaşatmayı sağlayıcı bir kurum olarak hizmetlerini sürdürecektir.” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Lütfü Düz ise Sosyal Hizmet Merkezinin görevleri arasında aile bütünlüğünün korunması ve refahın artırılması çalışmalarını yürütmek, çocukların ve gençlerin sağlıklı gelişimini temin etmek üzere çocuklara yönelik sosyal hizmet faaliyetini yürütmek ve kadınların toplumsal hayatın tüm alanlarında hak, fırsat ve imkânlarından eşit biçimde yararlanmalarını sağlamak için çalışmalar yürütmek olduğunu belirtti.
Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2014, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER