‘GÜMÜŞSU markasıyla yalnızca Türkiye’ye değil dünyaya açılacağız’

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 7 yıl sonra Belediye olarak tekrar bacasını tüttürdükleri ‘GÜMÜŞSU’ fabrikasını yalnızca Türkiye’ye değil dünyaya açacaklarını, profesyonel bir şekilde yöneteceklerini söyledi.

‘GÜMÜŞSU markasıyla yalnızca Türkiye’ye değil dünyaya açılacağız’

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 7 yıl sonra Belediye olarak tekrar bacasını tüttürdükleri ‘GÜMÜŞSU’ fabrikasını yalnızca Türkiye’ye değil dünyaya açacaklarını, profesyonel bir şekilde yöneteceklerini söyledi.

Türkiye'de kuşburnunun gen merkezi olarak kabul edilen ve ülke genelindeki 27 tür kuşburnunun 17'sinin yetiştiği Gümüşhane'de merkeze bağlı Tekke köyünde 1974 yılında kurulan ve ülkenin meyve suyu sektöründe bilinirliği yüksek markalarından birisi olmasına rağmen çeşitli nedenlerle 2011 yılında kapanan GÜMÜŞSU Fabrikası’nın 7 yıl sonra adına düzenlenen 24.Uluslararası Kuşburnu, Pestil, Kültür ve Turizm festivalinde yeniden üretime başlamasını değerlendiren Başkan Çimen, bu konuyla ilgili hem il içinden hem il dışından çok sayıda olumlu geri dönüş aldıklarını söyledi.

“Fabrikalar kapanırken, işçiler çıkarılırken biz varız diyoruz”

Festivali bu yıl mütevazi ve coşkulu bir şekilde gerçekleştirildiğini dile getiren Çimen, “Bizi en çok sevindiren konu GÜMÜŞSU fabrikasının yeniden üretime açılması oldu. Şuanda bacası tütüyor ve böyle devam edecek. Hem istihdama hem de milli ekonomiye destek olma amacındayız. Fabrikalar kapanırken, işçiler çıkarılırken biz varız diyoruz, bizde bu işin içerisindeyiz diyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bundan 2 yıl önce Halk Bankasından 2 yıl ödemesiz, 10 yıl vadeli 3 milyon 250 bin liraya aldık. 22 dönüm arazisi ve içerisindeki makineleri çalışır halde olan bir fabrika. Aldığımız zaman dolar kuru 2 küsür liraydı. Dede ve baba mesleği tüccar olan bir aileden geliyorum. İşin hem alaylı hem mektepli kısmındayım. Tüccarlık bizim işimiz. Şehrime kazandırdığımı düşünüyorum” dedi.

“GÜMÜŞSU markasıyla yalnızca Türkiye’ye değil dünyaya açılacağız”

Fabrikanın açılışıyla ilgili çok güzel tepkiler aldıklarını kaydeden Çimen, “2-3 gündür hem şehrimizden hem de diğer illerden telefonlar yağdı. Teşekkür edenler, mesaj gönderenler. Bizi çok mutlu etti. Bundan sonraki amacımız fabrikayı piyasanın talebini karşılayacak şekilde modernize etmek. 1 yıl önce Kalkınma Bakanlığının 23 ildeki çalışmasından destek alarak piyasaya güçlü girmek istedik ama 28 Eylül’de başladık. Allah utandırmasın. GÜMÜŞSU markasıyla yalnızca Türkiye’ye değil dünyaya açılacağız” diye konuştu.

“GÜMÜŞSU’ya CEO atanacak”

Belediye Başkanlarının tek işinin yol, kanalizasyon yapmak olmadığının altını çizen Başkan Çimen, “Daha işin başındayız. GÜMÜŞSU fabrikasında Yüksel Demir müdürümüzün bir emeği var. Bundan dolayı başına getirdik. Fabrikamızın bir CEO’su ve Yüksel beyi destekleyecek birileri olacak. Şirketimizin genel müdürü ve yönetim kurulu var. Daha profesyonel bir şekilde yönetilecek. Hergün bir farkındalığı hissedeceksiniz” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2018, 16:31

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER