Günyüzü ve Üçtaş köyleri Gümüşhane’de kaldı

Gümüşhane’den ayrılarak Giresun’a bağlanmak isteyen Günyüzü ve Üçtaş köylerinin talepleri İçişleri Bakanlığı tarafından reddedildi.

Günyüzü ve Üçtaş köyleri Gümüşhane’de kaldı

Kürtün ilçesinin en büyük iki köyü olan Üçtaş ve Günyüzü köylerinin ayrılma taleplerinin ardından köylerde referandum yapılmış, İl Genel Meclisi ise ayrılma talebini reddetmişti.

İl İdare Kurulu, İl Genel Meclisi kararı ve Vali görüşünden oluşan dosyanın İçişleri Bakanlığına gönderilmesinin ardından İçişleri Bakanlığı her iki köyle ilgili kararını ilgili mercilere gönderdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Av. Celalettin Köse, yaşanan son durumu “Aziz Gümüşhane kamuoyuna; Kürtün İlçemizin Günyüzü ve Üçtaş köylerinin idari bağlılık değişikliği talebi İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 22.02.2022 tarih ve E - 20152294 - 151.07.02 -25080 sayılı yazıları ile reddedilmiştir. Hayırlı olsun” ifadeleriyle paylaştı.

İçişleri Bakanlığı’nın idari bağlılık değişikliğinin sosyal ve ekonomik açıdan bir fayda sağlamayacağı, coğrafi durum, iktisadi şartlar ve kamu hizmet gerekleri açısından yarar sağlamayacağı gerekçeleriyle talebi reddettiği öğrenildi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
.
. - 2 yıl Önce

Siz ne kadar red ederseniz edin, adamların gönlünü almadıktan sonra boş. Bi deyim vardır ''Yolcudur Abbas, Bağlasan Durmaz''

Kürtün
Kürtün - 2 yıl Önce

Alaca Erikbeli yaylaları içinde böyle güzel haberler bekliyoruz. Benim babam o yaylalarda çökelek soğan ekmek yiyerek gece gündüz nöbet tuttu.

ziyabeyli
ziyabeyli - 2 yıl Önce

tesekkurederizbakanbeygumushanelilerolarak

Hayri Çak
Hayri Çak - 2 yıl Önce

Keşke bu olaylar bu aşamaya gelmeden sorunlar çözülse, insanlara kulak verilse, il yönetimi ve siyaset kırsal alandaki insanların sorunlarına odaklandı, sıra gümüşhane de gençlere spıortif faaliyet alanları okullara fen Bilimleri ve bilgisayar laboratuvarları Harmancık ve yayla yollarına beton dokulmesi ilçe il ve ilçede kamuya alımlarda ilçelere köylere da yer AYRILMASI yıllar önce ve ilçe siyasetinin öncüleri kürtün ilçe olması içn verilen sözler bu zamanda yerine getirilmeli HAYIRLI OLSUN GÜMÜŞHANE VE GÜNYÜZÜ ve ÜÇTAŞ HALKINA

SIRADAKİ HABER