Halk Eğitim Merkezleri Kabuk Değiştiriyor

Gümüşhane’de düzenlenen İl Halk Eğitimi Planlama Kurulu toplantısında konuşan Milli Eğitim Müdürü Galip Gülmez, halk eğitim merkezlerinden artık kabuk değiştirdiğini söyledi.

Halk Eğitim Merkezleri Kabuk Değiştiriyor
Gümüşhane’de düzenlenen İl Halk Eğitimi Planlama Kurulu toplantısında konuşan Milli Eğitim Müdürü Galip Gülmez, halk eğitim merkezlerinden artık kabuk değiştirdiğini söyledi.

Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapılan toplantıya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Taş, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürleri katıldı.

İl Halk Eğitimi Planlama Kurulu toplantısının açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Galip Gülmez, Genel Müdürlüğün eski uygulamalardan farklı olarak yeni bir vizyon geliştirmenin içerisinde olduğunu söyledi. Gülmez, geçtiğimiz aylarda Kayseri’de yapılan toplantıda Türkiye’nin hayat boyu öğrenme programlarındaki stratejilerinin masaya yatırıldığını belirterek, “Hayat boyu öğrenmenin alanı genişletildi ve yeni bir bakış açısı getiriliyor. Hayat boyu öğrenmeden kasıtta mutlu bireyler, mutlu aileler yetiştirmek. İnsanların gerek mesleki gerekse diğer alanlarda sürekli kendini geliştirmesi için farklı kursların devam etmesi gerekiyor.” dedi.

Artık akıllarında “3-5 kişiye ekstradan iş imkanı sağlayabileceğimiz bir kurs açabilir miyiz?” sorusunun olduğunu dile getiren Gülmez, il merkezi ve ilçelerde de hayat boyu öğrenme koordinasyon birimlerinin kurulacağını sözlerine ekledi.

Toplantıda daha sonra Ana Kız Okuldayız Projesi ile ilgili çalışmalar hakkında görüş alış-verişi, 2010-2011 öğretim yılında yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, yaygın eğitim hizmetlerinin yürütülmesinde işbirliği yapılan ve yapılacak kurum ve kuruluşların belirlenmesi, kurs dışı eğitsel etkinlikler kapsamında yapılacak yarışma, sergi, konser, festival, konferans, sempozyum ve benzeri etkinliklerin belirlenmesi, okul ve kurumlarla işbirliği yapılarak açılacak kursların görüşülmesi, yöremizde unutulmaya yüz tutmuş geleneksel halk sanatları kurslarının belirlenmesi ve açılmasının görüşülmesi, yörenin kalkınmasında özellik arz eden, gelir getirici kursların belirlenmesi ve Halk Eğitim Merkezlerinde kurulacak kulüplerin belirlenmesi konuları görüşüldü.

İl Müdürü Galip Gülmez’in ardından slayt eşliğinde, Gümüşhane merkez ve ilçelerinde okuma-yazma oranlarıyla ilgili bilgi veren İl Halk Eğitimi Müdürü Hasan Taş, Gümüşhane genelinde 9 bin 852 okuma yazması olmayan kişi tespit ettiklerini, açılan 51 kursun sonucunda 9 bin 157 kişiye okuma yazma belgesi vererek yüzde 92 başarı sağlandığını söyledi.

Gümüşhane merkez, Torul ve Köse ilçelerinde yüzde 100’lük bir oran yakalandığını belirten Taş, Şiran’da bu oranın yüzde 98, Kelkit’te yüzde 88 ve Kürtün’de yüzde 66 olduğunu söyledi.

Ana Kız Okuldayız Kampanyası kapsamında 01 Aralık 2010 tarihinde 71. sırada olan Gümüşhane’nin 01 Şubat 2012 tarihi itibariyle 3. sıraya yükseldiğini belirten Hasan Taş, Okuma-Yazma Öğretimi Kampanyası çalışmalarında Gümüşhane Merkez, Kelkit, Şiran, Köse, Torul ve Kürtün Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri ve öğretmenleri ekip çalışması anlayışı içerisinde zamana bağlı kalmaksızın bu çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

-OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ

Okuma yazma oranlarının açıklanmasının ardından yine slayt eşliğinde ‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ hakkında bilgi veren İl Halk Eğitimi Müdürü Hasan Taş, projenin Gümüşhane Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gümüşhane Belediyesi ile ortaklaşa yürütüleceğini söyledi.

Taş, proje ile okulların toplum hizmetine açılması, okul bahçelerinin düzenlenmesi ve ağaçlandırılması, okulların eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerin, kütüphanelerin, bilgi teknoloji sınıflarının, çok amaçlı salonların, konferans salonlarının, spor salonlarının ve okul bahçelerinin belediye ile işbirliği içinde velilerin ve mahallelinin hizmetine açılması, okul bahçelerinin fiziki yapılarına uygun projelere göre yeniden düzenlenerek Orman İşletme Müdürlüğü, Belediye ve ilgili Sivil Toplum Kuruluşlarıyla İşbirliği içinde peyzaj ve tasarımının yapılması ve ağaçlandırılması, okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer “hayat boyu öğrenme merkezi” ve eğlenme, dinlenme aktivitelerine imkan veren  “yaşayan güvenli alanlar” haline dönüştürülmesini amaçladıklarını ifade etti.

Proje Yönetim Kurulunun İl ve İlçe düzeyinde kurulacak Proje Yürütme Kurulundan oluşacağını belirten Taş, projenin okul bina ve eklentileri ile okul bahçelerinden yeterince yararlanılması, okul-aile ilişkisi ve ailelerin okula aidiyetlerinin güçlendirilmesi, halkın artan mesleki, sosyal ve kültürel hizmet talebinin karşılanması, hayat boyu öğrenmenin yaygınlaştırılması, ülke kaynaklarının etkin kullanılması, fiziki kapasitenin okul alanları ve bahçeleri ile sınırlı olduğu çoğu il ve ilçede hizmet üretme potansiyelinin ortaya çıkarılması, Belediyelerin okul bina ve bahçelerini okul saatleri dışında kullanarak hizmet üretmeleri, Kamu birimleri arasında işbirliğinin kurumsallaşmasına katkı sağlanması, Belediye hizmetlerinin yaygınlaştırılması, toplumun öğrenme imkanlarının genişletilmesi gibi yararları olacağını söyledi.





Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2012, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER