Ara
Gümüşhane
Kapalı
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8174 %0
50,4203 %0.05
6.120,20 % 0,17
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürlüğü Cevap Verdi

Halk Sağlığı Müdürlüğü Cevap Verdi

Gümüşhane Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta GİKDER tarafından gündeme getirilen 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi binasıyla ilgili konuya açıklık getirdi.

145
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta GİKDER tarafından gündeme getirilen 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi binasıyla ilgili konuya açıklık getirdi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan imzası ile yapılan açıklamada, Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim Nas tarafından dile getirilen konunun gerçeği yansıtmadığı ve kamuoyunun yanlış bilgilendirildiği ifade edildi.

Pehlivan, haberde bahsi geçen ifadelerin ve yansıtılan fotoğrafların Aile Sağlığı Merkezi dışında bulunan ve pasajın içerisinde yer alan iş yerlerine, ticarethanelere ait görüntüler olduğunu, bunların da pasaj içi yönetim hizmetlerini ilgilendirdiğini söyledi.

Ticarethanelerin bulunduğu pasajda, haberde bahsedildiği gibi halkın sağlığını olumsuz yönde etkileyecek bir durumun söz konusu olmadığını dile getiren Pehlivan, ticarethanelere ait ve onların da beraber kullandıkları ortak kullanım alanındaki düzensizliklerin giderilmesi ile ilgili olarak pasaj yönetimine gerekli uyarıların yapıldığını kaydetti.

Gümüşhane’de Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinin ilgili maddelerindeki şartlara haiz, Halk sağlığı Müdürlüğüne ait Aile Sağlığı Merkezi olarak hizmet verilebilecek uygun bir fiziki mekan ve bina bulunmadığı için, 1 No’lu Aile Sağlığı Merkezinde hizmet veren Aile Hekimlerinin basında çıkan habere konu olan iş merkezine taşınmak için müracaat taleplerinin değerlendirildiğini, müdürlük tarafından yapılan inceleme sonucunda ticarethanelerin de bulunduğu bu mekanın asgari fiziki şartlar açısından yönetmeliğe uygun olduğunun görüldüğünü ve olur verildiğini ifade eden Pehlivan, “Bakanlığımız, Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği’nde; “Aile Sağlığı Merkezi kolay ulaşılabilir, güvenli, uygun havalandırma, ısıtma ve aydınlatma imkânlarına sahip olmalıdır. Tercihen binanın giriş katında kurulmalı, özürlü ve yaşlı hastaların giriş çıkışlarını mümkün kılan, kolaylaştırıcı tedbirler alınmalıdır. Aile hekimleri, öncelikle bu Yönetmelikteki asgari fiziki şartlara haiz, Bakanlığa ait sağlık hizmeti vermek amacıyla yapılan binalarda hizmet verirler. Merkezin, sağlık hizmetlerinin çeşidine ve niteliğine uygun olması, hizmeti sunan ve kullananların memnuniyetini sağlaması, fonksiyonel ve yapısal olarak belirlenen asgari şartları sağlaması ve hizmetten yararlanacakların kolayca ulaşabilecekleri yerde olması esastır. Bu imkânın sağlanamaması halinde müdürlüğün onayı ile uygun standartlara sahip bölgedeki diğer mekânlarda da hizmet verebilirler. Aile sağlığı merkezi, Bakanlıkça öngörülen nüfus kriterleri esas alınmak suretiyle sözleşme yapmış bir ya da daha fazla aile hekimi tarafından açılabilir. Aile hekimleri çalışma bölgesi içinde olmak kaydıyla yukarıdaki hususlara bağlı kalınarak müdürlüğün uygun görüşü ve Valiliğin onayı ile hizmet için verilen mekânı değiştirebilirler.”  maddeleri yer almaktadır.”

Konuyla ilgili GİKDER tarafından yapılan basın açıklamasını okumak için BURAYI tıklayınız...
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *