Harçlıklar Yunus Emre için

Gümüşhane Üniversitesi Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü öğrencileri harçlıklarını ölümcül kas hastalığı olarak bilinen SMA ile mücadele eden 9 aylık Yunus Emre Kaçan bebeğin tedavisi için bağışladı.

Harçlıklar Yunus Emre için

Gerçekleştirilen kampanya ile ailelerinden uzakta üniversite eğitimi alan öğrenciler kendilerine gönderilen harçlıklarını Yunus Emre Kaçan’ın tedavisi için başlatılan Valilik izinli kampanyaya bağışladı.

Ölümcül kas hastalığı nedeniyle zor günler geçiren ve zamanı daralan 9 aylık Gümüşhaneli Yunus Emre Kaçan bebeğe yüzde 90’ı Gümüşhaneli olmayan bölüm öğrencileri kısa sürede harçlıklarından 4 bin liranın üzerinde bir tutarı toparladı.

“Yunus Emre'yi kaderine terk etmeyelim”

Bölüm öğrencilerinden Yasemin Taş, Yunus Emre Kaçan bebeğin Türkiye'deki yüzlerce SMA hastası çocuklardan birisi olduğunu belirterek, “Yunus Emre de diğer SMA'lı çocuklar gibi alması gereken ilaçları var. Bu ilaçların bedeli kesinlikle normal bir ailenin karşılayabileceği rakamlar değil. Çağrımızın amacı sesimizi geniş kitlelere duyurmak. Çünkü Yunus Emre'nin vakti yok. Her geçen gün Yunus Emre için bir tehlike. Biz Yunus Emre'nin yaşamasını ve herkesin elini taşın altına koymasını istiyoruz. Nasıl olsa birileri yardım eder demeyin Yunus Emremizin ihtiyacı olan parayı toplayıp davullu zurnalı tedavi için uğurlayıp hayırlı haberlerini almayı umuyoruz. Umudumuza, sevincimize ortak olun, Yunus Emre'yi kaderine terk etmeyelim” dedi.

“Bir umudun olduğunu söyleseler siz savaşmaz mıydınız?”

Bir diğer öğrenci Edanur Üzel ise "Herkes Türkiye Cumhuriyeti bu ilacı karşılamıyor mu diye soruyor fakat bilmediğimiz bişey var ki tedavi için 3 ilaç kullanılıyor. Ağızdan, belden ve tek seferlik. Türkiye'de üretilen ilaç belden olan ve etkisini sadece doğumdan sonraki ilk 3 ayda gösteriyor fakat Yunus Emre'ye SMA teşhisi 4 aylıkken konuluyor. Aileye maddi destek dışında sosyal medyadan duyurular yaparak, afişler asarak, aileden kumbara alarak, çocuğumuzun sesini duyurarak yapabilirsiniz. Düşünün annesiniz ve çocuğunuzun ölümcül bir hastalığı var. Bu hastalığında bir tedavisi var. Bu miktar 40 milyon TL. Siz 40 milyon TL için çocuğunuzu kurtarmak istemez misiniz? Bir umudun olduğunu söyleseler siz savaşmaz mıydınız?" diye konuştu.

Okul Müdürü Doç. Dr. Selçuk Alemdağ da öğrencilere ve onları yönlendiren akademisyenlere bu hassasiyetleri için teşekkür etti.

Ölümcül kas hastalığı olarak bilinen ve nadir görülen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konulan Gümüşhaneli 9 aylık Yunus Emre Kaçan’ın tedavisinde kullanılmak üzere başlatılan kampanyalar devam ederken toplam tutarın yüzde 6’sına tekabül eden tutar tek bir kalemde bağışlandı.

Hem Gümüşhane’de hem de ülkenin dört bir tarafında sürdürülen kampanyalar ve son olarak Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ'ın girişimiyle ismini açıklamak istemeyen bir iş insanı tarafından yapılan 2 milyonluk bağışla birlikte Yunus Emre’nin kampanyasında yüzde 46 seviyesine ulaşıldı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bilgi veren Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, “Bugün Yunus Emre’ye gönül vermiş binlerce gönüllüsünün duaları arşa çıkıyor. Çünkü gönlü, kendisinden çok çok daha zengin olan büyük bir işadamımız mücadelemizi görüp, destek olmak istedi ve Yunus Emre’ye TAM 2 MİLYON LİRA bağışladı. Üstelik adının bilinmesini de istemedi. Var olsun, sağ olsun, O'na dualarımız kabul olsun. Bir anda yüzde 6 ilerledik çok şükür. Şimdi yüzde 46 olduk, 50 olma zamanı. Şimdi çok daha fazla hızlanma zamanı. Şimdi Dubai için daha çok gayret etme zamanı. Şimdi Yunus Emre'nin ellerini daha da sıkı tutma zamanı” dedi.

Bakımı çok zahmetli ve tedavisi çok pahalı olan hastalıkla mücadele eden Yunus Emre bebek, daha 2 aylıkken elleri içeri çekildi ve göğüs kafesi çöktü. Hastalığın pençesinde makinelere bağlı yaşamını sürdüren Yunus Emre bebeğin tedavisi ve diğer masrafları için bugünkü kurla gerekli olan 31,5 milyon TL’nin toplanması için gerek kurumsal gerek bireysel olarak farkındalık etkinlikleri devam ediyor.

Ölümcül kas hastalığı olarak da bilinen ve nadir görülen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konulan 9 aylık Yunus Emre bebek için hem yurt içinde hem de yurt dışında başlatılan kampanyada yurtiçinden TL hesabı için Ziraat Bankası Gümüşhane şubesinde açılan TR60 0001 0090 1022 4526 2050 01, Dolar bağışı için TR76 0001 0090 1022 4526 2050 04 ve EURO bağışı için TR33 0001 0090 1022 4526 2050 02 ibanlarına, yurtdışından bağış yapmak isteyenler için Alıcı : SMA KIDS  NL56BUNQ2070504409 ve SWIFT / BIC CODU BUNQNL2A numaralı hesaplara bağışta bulunabilirsiniz.

Bu hastalığın tedavisi yalnızca ABD ve Dubai’de “Zolgensma” adı verilen gen terapisiyle yapılabiliyor. Yunus Emre bebek için Dubai’de süreç başlatıldı fakat bu ilacın fiyatı oldukça yüksek bir tutarda. Yaklaşık 2 milyon dolarlık ilaç masrafı için bağışlanacak her kuruş yaşam mücadelesi veren bebeğimize nefes olacak. Hep birlikte yavrumuzu anne babasının kucağına bağışlayalım, ikinci kez evlat acısı yaşamalarına izin vermeyelim. Zaman, en büyük düşmanımız. 

Ülke genelinde resmi kayıtlara göre yaşayan 500 bin Gümüşhaneliden 250 bini 150 TL bağışlasa 9 aylık Yunus Emre kurtulacak.

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone kullanıcıları YUNUS yazıp 6729’a göndererek 20 TL bağışta bulunabiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER