Gümüşhane’de Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlendi

Gümüşhane’de Cumhuriyetin kuruluşunun 99.yıldönümü kutlama programı kapsamında Vali Kamuran Taşbilek tarafından Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlendi.

Gümüşhane’de Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlendi

Ramada Otel’de düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda memurundan işçisine, akademisyeninden öğrencisine, sporcusundan esnafına, çiftçisinden muhtarına, askerinden polisine, memurundan müdürüne kadar toplumun her kesimi bir araya geldi.

Vali Taşbilek, eşi Sibel Taşbilek ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’le hınca hınç dolan salondaki tüm misafirleri tek tek ziyaret ederek sohbet etti.

Programda yaptığı konuşmada Cumhuriyeti Gümüşhane'ye yakışır bir şekilde kutlama gayretinde olduklarını belirterek, “Cumhuriyete uzanan yol çok meşakkatli bir yol. Büyük dramlarla, büyük sıkıntılarla, mağduriyetlerle ama gururla, erdemle, büyük bir mücadeleyle, verilen bir istiklal mücadelesi ve sonuçta taçlandırdığımız bir Cumhuriyetle yeni devletimizi kurduk” dedi.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun kahraman silah arkadaşlarını, milli mücadeleyi ayağındaki çorabını çıkararak veren asil Türk milletinin değerli evlatlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle andığını dile getiren Vali Taşbilek, “Onların kurduğu, bize emanet ettiği büyük Türkiye Cumhuriyeti’ni koruma ve muhafaza uğruna yıllardır mücadele eden, bu uğurda dan şehit olan, gazi olan bütün büyüklerimize rahmetlerimizi, minnetlerimizi, şükranlarımızı ifade etmek istiyorum. Cumhuriyet hep beraber, birlikte milletin iradesiyle tecelli etmiş bir devlet şekli. Bugün de buradan köylerimizden, kırsalımızdan, çeşitli meslek gruplarımızdan, evlatlarımız, çiftçi kadınlarımız, çiftçi büyüklerimiz, köylülerimiz, muhtarlarımız, esnafımız, öğrencilerimiz, toplumumuzun her kesimi şanla şerefle, bugün Cumhuriyeti kutluyor. Yaşasın büyük Türk milleti, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Bayramınız kutlu olsun” diye konuştu.

Cumhuriyetin kuruluşunun 99.yıldönümü nedeniyle hazırlanan pastayı katılımcılarla birlikte kesen Vali Taşbilek’in konuklarını kapıdan uğurlamasıyla program sona erdi.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında son olarak kent merkezinde havai fişek gösterisi gerçekleştirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER