Hastane İçin Çözüm Aranıyor

AFAD yeni hastane önündeki afete maruz bölgede çalışmak için yolun kullanılmamasını ve vatandaşların evlerinden çıkartılmasını istedi

Hastane İçin Çözüm Aranıyor

Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in başkanlığında Gümüşhane’de ki kamu yatırımlarının değerlendirildiği toplantın en önemli gündem maddesi Gümüşhane Yeni Devlet Hastanesi oldu.

Toplantıda söz alan Gümüşhane Afat ve Acil Durum İl Müdürü Mesut Bayrak, Gümüşhane Yeni Devlet Hastanesi önündeki alanın afete maruz bölge olarak ilan edildiğini hatırlatarak, “Afete maruz bölge demek yapı ve ikamete yasak bölge demektir.  İkamet demek vatandaşın konutu ve iş yerleri, yapıdan kasıtta elektrik, su, kanalizasyon gibi yapılardır ve şu anda bölge bunların hepsi için yasaklı bölgedir. Biz çalışma yapabilme adına bu kararı aldık. Ek yatırım programı ile ihalemizi de gerçekleştirdik ve çalışmaya da başladık” ifadelerini kullandı. 

“Tehlikeli ve çok zor bir iş”

Hastane yolu ile ilgili çalışmalarda güvenlik noktasında bazı sorunlarla karşılaştıklarına değinen Bayrak, “Burada yaşamakta olan vatandaşları evlerinden çıkartamıyoruz. Bölgede değişik kesimlerde insanlar var, öğrenciler var. Hem yurtta barınan hem hastane yolunun hem de her iki yolun arasında kalan yerleşim yerleri var. Bir de bağ bahçesi olup da bölgeye gelenler var. Her iki yolu da ulaşıma kapattık ancak vatandaşları bölgeden çıkartamıyoruz. Vatandaşlarımız 10-15 gün bize fırsat verirlerse yurt merdivenlerine kadar olan kısmı temizleyebiliriz. Ama maalesef yolu kapatmış olduğumuz halde bölgeden gidiş gelişler devam ediyor. Çocuklara neden kapalı yoldan gidip geldiklerini sorduğumuzda, ‘Dolmuş paramız yok. Diğer yol da uzak. O nedenle buradan gidip geliyoruz’ ifadelerini kullandılar. Benim önerim şu. 15-20 gün belediyemiz seferlerini artırıp öğrencilerimizi ücretsiz bir şekilde taşısın. Her iki yol arasında kalan vatandaşlarımız gündüzleri başka yerlerde ikamet etsin ve 15-20 gün bizlere müsaade etsinler buradaki işlemi bitirelim. Diğer yerler ile birlikte 2 aylık bir sürede tamamındaki işimizi bitirelim ve hastanemize güvenli bir şekilde gidebileceğimiz bir yolumuz olsun” diye konuştu. 

“Burası ikinci Mordut vakası”

İkinci Mordut vakası olarak nitelendirdiği hastane önündeki çatlaklar ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bayrak, “Hastanemiz yapılırken ilk servis yolu şu andaki planlanmış yoldan olsaydı ve yol 3-4 kez güzergâhı değişmemiş, yamaçlar oynamamış olsaydı bugün bu durumla karşılaşmamış olabilirdik. Daha dikkatli çalışılmış, hastaneyi yaparken yol planlamasını da yapmış olsaydık bugün bu sorunlarla karşılaşmayabilirdik” şeklinde konuştu. 

AFAD çalışması yapılan bölgede heyelan tehlikesinin olduğunu dile getiren Bayrak, “Bazı yerlerde insanların dahi sığabileceği yarıklar var. Yol ve yamaçta oluşan yarıklar mevcut. Buralar için fore kazık çalışmasına ihtiyaç var. Burada bir yıllık bir takip gerekiyor. Bölgede Gümüşhane graniti ve kireçtaşı arasında kil tabakası var ve bu kil her iki tabakayı da hareketlendiriyor. Yaptığımız sondaja göre 45 metre ile 70 metre arasında ve bir diğer sondajımızın 23’ncü metresinde hareketlenme var.  Bu nedenle raporun sonuçları çok önemli. Raporlar gelecek hafta içerisinde gelmiş olacak” ifadelerini kullandı.

Bayrak konuşmasını, “Belediyemiz bize ulaşımın engellenmesi ve vatandaşların tahliyesi noktasında imkan sağladığında 15-20 gün içerisinde belirli bölgede çalışmamızı tamamlayabiliriz” diye tamamladı. 

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER