Hekimler Konya’daki saldırıyı kınadı

Gümüşhane’de hekimler ve sağlık çalışanları dün öğle saatlerinde Konya Şehir Hastanesinde yaşanan silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya için basın açıklaması yaparak, olayı kınadı. 

Hekimler Konya’daki saldırıyı kınadı

Gümüşhane’de Aile Hekimleri Derneği, hekimler ve sağlık çalışanları tarafından Konya Şehir Hastanesinde görev yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’nın silahlı saldırı sonucu öldürülmesi olayı kınandı. 

Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde toplanan hekimler ve sağlık çalışanları, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. 

Heyet adına konuşan Gümüşhane Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Osman Kaçıran sağlık çalışanlarının güvenli ve huzurlu bir ortamda çalışması için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini dile getirdi. 

“Öldürülen bir doktor haberi olmak istemiyoruz”

Hekimler olarak bu tür olaylara karşı sürekli yetkililere seslendiklerini fakat önlem alınmadığını anlatan Kaçıran, “Acı bir olay, keşke yaşanmasın dediğimiz bu kaçıncı toplanışımız. Bugüne kadar yıllardır devam eden sağlıkta şiddete karşı etkin bir yasa ve etkin bir uygulama hala yapılamadı. Dünkü olay bunun göstergesiydi. Silahlanmanın bu kadar kolay olduğu bir ülkede, istedikleri gibi bütün sağlık tesislerine girip çıkmanın kolay olduğu bir ülkede sağlık hizmetini vermemiz zorlaşıyor. Kimden nasıl bir tepki göreceğimizi, kimin bize şiddet uygulayacağını düşünme endişesiyle mesleğimizi yapmakta zorlanıyoruz. Bugünkü acımızı ifadelerle anlatamayız. Dün arkadaşımıza oldu, yarın bize olabilir bu işe son verilmesi için bir an önce ne gerekiyorsa yapılması ve huzur içerisinde sağlık çalışanlarının güvenli bir ortamda, daha huzurlu bir ortamda çalışması için ne gerekiyorsa yapılmasını yüksek idarecilerden rica ediyoruz. Yaptığımız hizmetlerin bedeli bu olmamalı. Karşılığında tedavi olamadım diye hastası tarafından öldürülen bir doktor haberi olmak istemiyoruz. Rapor alamadım diye doktorunu darp etti haberi olmak istemiyoruz. Bugüne kadar defalarca dile getirmemize rağmen hala şiddet devam ediyor. Bir son verilmesini kalpten diliyoruz. Bugün Gümüşhane’de bütün aile hekimlikleri ve sağlık tesisleri, poliklinikleri cenazemiz dolayısıyla kapattık. Yastayız. Allah ölen arkadaşımıza rahmet eylesin, ailesine ve yakınlarına sabırlar versin” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER