Hem eğlendirdiler hem de eğlendiler

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri gönüllülük projesi kapsamında hem kendilerinin hem de çocukların mutlu olduğu “Gülen Yüz” projesini gerçekleştirdi.

Hem eğlendirdiler hem de eğlendiler

Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Özcan’ın danışmanlığında hazırlanan projeye “Gülen Yüz” ismini veren Gazetecilik Bölümü 3.sınıf öğrencileri Esra Yalçın, Bahar Özdemir ve Mikail İlhan “Gönüllülük Çalışmaları” dersi kapsamında hazırladıkları proje ile Gümüşhane Üniversitesi Gündüz Bakım Evi’ndeki onlarca çocuğun 2 saat boyunca eğlenceli vakit geçirmelerini sağladı.

Proje kapsamında palyaço kıyafeti giyerek çocukların dikkatini çeken öğrenciler etkinlik için ön hazırlık yaptı, sosis balonlara şekil verdi, yüz boyası alıp palyaço olan arkadaşlarını hazırladı.

Müzik eşliğinde sandalye kapmaca, şarkı söyleme ve pinpon topunu üfleyerek bardağa koyma gibi birçok aktiviteyi gerçekleştiren öğrenciler bunları yaparken kendileri de eğlendi.

Bazı çocukların kendilerini şaşkınlıkla karşıladığını söyleyen öğrenciler projeleri hakkında şu bilgileri verdi: “Çocukların her gün aynı kişilerle aynı aktiviteleri yapmak yerine, farklı yüzlerle yeni aktiviteler yapmasını ve belki de daha önce görmedikleri palyaço ile eğlenceli dakikalar yaşamalarını amaçladık.” 

Öğrencileri gerçekleştirdikleri farkındalık çalışmasından dolayı kutlayan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Ders haricinde kalan zamanlarını en iyi şekilde harcayan öğrencilerimiz, gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleriyle de çevrelerine örnek olmaya devam ediyorlar. Öğrencilerimizi ve danışman hocalarımızı bu anlamlı projelerinden dolayı kutluyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER