Her yıl 5 bin öğrenciye staj imkanı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin Ulusal Staj Programı kapsamında Gümüşhane Üniversitesinden her yıl 5 bine yakın öğrenci staj yapma imkanı buluyor. Online başvurular10 Mart 2024 tarihine kadar devam ediyor.

Her yıl 5 bin öğrenciye staj imkanı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’ne bağlı olarak üniversiteler bünyelerinde kurulan Kariyer Merkezleri, öğrencilerin staj başvurularından, iş görüşmelerine, çevrimiçi eğitimlerden fuarlara kadar birçok kariyer imkânı sunuyor. 

Gümüşhane Üniversitesi Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi de kurulduğu 2020 yılından bu yana Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisiyle bağlantılı bir şekilde üniversite öğrencilerinin kariyer gelişimlerine katkı sağlıyor.

Gümüşhane Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Özcan, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğretim programlarındaki öğrencilere, mezunlara, yeni iş fikirleri, girişimcilik ve kariyerleri ile ilgili bilimsel, mesleki ve eğitsel çalışmalar yürüttüklerin ve danışmanlık hizmetleri verdiklerini söyledi.

"Öğrenciyle İş Vereni Bir Araya Getiriyoruz”

Merkez Müdürü Doç. Dr. Ali Özcan, üniversite öğrencilerinin alanlarına ilişkin eğitim, staj ve iş ilanlarının yayınlandığı çevrimiçi platform olan yetenek kapısı uygulaması ile işverenle öğrenci arasındaki organizasyonu sağladıklarını belirtti.

2020 yılında hayata geçirilen Ulusal Staj Programı kapsamında üniversite öğrencilerinin gönüllülük esasına dayalı staj süreçlerini de yürüttüklerini de ifade eden Doç. Dr. Ali Özcan, “Ulusal staj programı kapsamında staj yapmak isteyen öğrencilerin yanı sıra stajyer alımını yapan resmî kurumlar ya da özel kuruluşlar kariyer kapısı uygulamasına kaydoluyor. Stajyer istihdam edecek birimler stajyer ihtiyaçlarını öğrenciler de hangi alanda staj yapma istediklerini burada sisteme bilgilerini girdikten sonra sistem öğrenciyle iş vereni bir araya getiriyor. Başvurusunu yapan öğrenciye iş veren staj teklifinde bulunuyor ve bu sayede dijital bir ortam içinde öğrenciler staj başvurusu yapıyor iş verenler de stajyer alımını sistem üzerinden gerçekleştiriyor. Staj başvurusu kabul edilen öğrencilerin sigortasını bağlı bulundukları üniversite yapıyor. Ayrıca staj yaptıkları kurum da öğrencilere staj ücreti verebiliyor” diye konuştu. 

Her dönem ortalama 5 bine yakın öğrencinin faydalandığı Ulusal Staj Programı başvurularının 28 Aralık 2023 tarihinde başladığını ve 10 Mart 2024 tarihine kadar devam edeceğini aktaran Doç. Dr. Ali Özcan, ön lisans okuyan bütün öğrencilerin yanı sıra lisans 2-3 ve 4. Sınıf öğrencilerinin staj başvurusu yapabileceklerini kaydetti.

Bu Yıl Dördüncüsü Gerçekleştirilen DOKAF

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin planladığı bölgesel kariyer fuarlarını da paydaş üniversiteler ile organize ettiklerini hatırlatan Doç. Dr. Ali Özcan, “Doğu Karadeniz Kariyer Fuarını bölge üniversiteleriyle her yıl birlikte düzenliyoruz. Karadeniz Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz fuara Gümüşhane Üniversitesi’nden öğrencilerimizin katılımını sağladık” diye konuştu.

Haber: Damla Atmaca
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER