İkisu Vadisi Köyleri Yayla Şenliğinde Buluştu

Gümüşhane’de 22 köyün bir araya gelerek kurduğu İkisu, Tarsun, Artabel Vadisi Köyleri Derneği tarafından yayla şenliği düzenlendi.

İkisu Vadisi Köyleri Yayla Şenliğinde Buluştu
Gümüşhane’de 22 köyün bir araya gelerek kurduğu İkisu, Tarsun, Artabel Vadisi Köyleri Derneği tarafından yayla şenliği düzenlendi.

Torul ilçesine bağlı Işık köyünün Ecel Taşı mevkiinde düzenlenen şenliğe Vali Yücel Yavuz, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Erdal Eren, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Torul Kaymakamı Recai Karal, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İkisu, Tarsun, Artabel Vadisi Köyleri Derneği başkanı Tacettin Üçel, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Şenlikte konuşan Vali Yavuz, bu tür etkinliklerin birlik ve beraberlik için önemli olduğunu belirterek, “Bu tür etkinlikler bizim birlik ve beraberliğimizin sağlanması için, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılması için, ata yurduna ve ata ocağına yılda bayramlarda ve bu tür etkinliklerde gelip ziyaret edip onların duasını almak için çok önemli faaliyetler ve etkinliklerdir.” dedi.

Gazze’ye yönelik saldırıların son bulmasını istediklerini ifade eden Vali Yavuz, şöyle konuştu: “Son 15-20 gündür dünya gündeminde yer alan ve bizleri çok derinden üzen, İslam coğrafyasında yaşanan Filistin ve Gazze bölgesindeki insanlık dışı olayların son bulmasını canı gönülden temenni ediyoruz. Bizler bu saldırıları lanetliyoruz. Ancak burada ders almamız gereken bir konu var. Eğer birlik ve beraberlik anlamında, milli ve manevi değerlere sahip çıkma anlamında bir ülke bu insani duyarlılığı göstermezse ne tür tehlikelerle karşı karşıya kalınabileceğinin bir göstergesidir. Eğer bir ülke milletiyle birlik ve beraberlik içerisinde olursa kimse ona sıkıntı ve zarar veremiyor. Biz bunu tarih boyunca yaşadık. Allah’ın izniyle kimse bize sıkıntı veremedi bundan sonra da veremeyecek. Bu birlik ve beraberliğimizi hep daim kılmamız gerek.”

Milletvekili Üstün de 10 Ağustos’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çok önemli olduğunu belirterek, “Dünyada şuanda güvenli bir şekilde yaylanıza çıkıp şenlik yapabilecek bir ülkeye sahip olmanın bile ne kadar önemli bir nimet olduğunu hepimizin bilmesi gerek. Bunun için sağlam bir devlete, güçlü bir hükümete ve idareye ihtiyacımızın olduğunu bütün Türk Cumhuriyetleri ve İslam alemi biliyor. Önümüzdeki seçim bütün mazlum milletlerin ümidini bağladığı bir seçim olacak. Herkesin dört gözle sonucunu bekledikleri bir seçim. 10 Ağustos’ta cumhur başını seçecek. Bir parti lideri veya bir partiye genel başkan seçilmeyecek. Herkes kendisine yakışan Cumhurbaşkanını seçebilir. Bizler sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olmasını isteriz ve onun için çalışıyoruz.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Çimen ise, düzenlenen etkinliklerin birlik ve beraberlik içerisinde devam etmesi gerektiğini kaydederek, “Bu ülkede istikrarın sürebilmesi için, ülkede bugün milli gelirin 10 bin dolardan 20 bin dolara çıkıp köylere giden asfaltın yaylalara çıkabilmesi için önümüzde bir seçim var. 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanını vatandaşların kendisi seçecek. Mazlumların, ülkenin ve hepimizin lideri için 10 Ağustos’ta sağduyulu bir biçimde bu seçimin geçmesini diliyorum.” ifadelerine yer verdi. 

Dernek başkanı Tacettin Üçel de şenliğe katılan herkese teşekkür etti.

Şenlik, yapılan konuşmaların ardından ikram, horon ve yöresel sanatçıların sahne almasıyla sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2014, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER