İl Genel Meclisinde bir dönem sona erdi

Gümüşhane İl Genel Meclisi, 31 Mart'ta yapılacak olan mahalli idareler seçimleri nedeniyle seçim döneminin son toplantısını yaptı. Toplantıda İl Özel İdaresinin denetim raporu sonuçları ve 2023 yılı faaliyet raporu görüşüldü.

İl Genel Meclisinde bir dönem sona erdi

İl Genel Meclisi Başkan Vekili Mihdat Uçan’ın başkanlığında gerçekleştirilen ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı son toplantıda gündem maddeleri görüşüldü.

Toplantıda ilk olarak Rize İl Özel İdaresiyle Gümüşhane İl Özel İdaresi tarafından Şiran ilçesinde kurulacak olan güneş enerjisi santrali (GES) projesi için ortaklık protokolü yapılması konusu görüşüldü.

Konuyla ilgili meclis üyelerine bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Şiran ilçesine bağlı Sellidere köyünde mülkiyeti Rize İl Özel İdaresine ait olan alanda 1 MW Gümüşhane, 1 MW Rize'ye olmak üzere GES kurulmasının planlandığını belirterek yapılacak bu ortaklık sonucu hayata geçirilecek projeyle Gümüşhane İl Özel İdaresi'nin gelirlerinin artacağını ve elektrik tüketim giderlerini azaltacağını söyledi. Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporun da görüşülmesinin ardından gündem maddesi mevcudun oy birliğiyle kabul edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde kullanılmak üzere İlçe Özel İdarelerine gönderilmesi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonunda hazırlanan rapor görüşülerek kabul edilirken, İl Özel İdaresi bünyesinde kurulan Gümüşhane Turizm Ticaret A.Ş ve Personel A.Ş’nin sermaye artırımları teklifleri de oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda İl Özel İdaresi’nin 2023 yılı iş ve işlemleriyle ilgili önceki aylarda oluşturulan Denetim Komisyonunca hazırlanan ve bütün iş ve işlemlerin ilgili yasalara uygun olduğuna dair hazırlanan rapor komisyon başkanı Mahmut Zengin tarafından okunarak meclisin bilgisine sunuldu.

Son gündem maddesi olan İl Özel İdaresi’nin 2023 yılı faaliyet raporu hakkında İl Genel Meclisi üyelerine bilgi veren Özel İdare Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, yıl içerisinde stratejik plan, performans programı ve mali imkanlar ölçüsünde çalışmaları uygulamaya döktüklerini belirterek 2023 yılında Gümüşhane köylerine birimler bazında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Son toplantı olması nedeniyle meclis üyeleriyle helalleşen Akdoğan, “Bir dönemin sonuna geldik. Bu dönemde 2 seçilmiş İl Genel Meclisi üyemiz rahmetli olmuştu. Onlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Koordineli bir şekilde 5 yıl boyunca halkımıza birlikte hizmet ettik ve en verimli şekilde çalıştık. Allah hepinizden razı olsun” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER