İl Genel Meclisinden üç konağın satın alınmasına vize

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı toplantıları başladı.

İl Genel Meclisinden üç konağın satın alınmasına vize
Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı toplantıları başladı.

Dün başlayan ve hafta sonuna kadar devam etmesi planlanan toplantının bugünkü bölümünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ödenek gönderilmesi ve tarihi ve kültürel varlıkların satın alınması konuları görüşüldü.

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar Başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantıda ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğünün teklifi üzerine ilçelere gönderilecek ödeneklere onay verildi.

İLÇE MİLLİ EĞİTİMLERE 1 MİLYON LİRA GÖNDERİLECEK

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Taş’ın konuyla ilgili bilgi verdiği toplantıda İl Genel Meclisi, 2015 yılının ilk 6 ayı için planlanan cari ödeneklerden Köse’ye 41 bin, Şiran’a 650 bin 805, Kürtün’e 91 bin, Torul’a 51 bin ve Kelkit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 191 bin olmak üzere toplam 1 milyon 24 bin 805 liranın aktarılmasını oy birliğiyle kabul etti.

3 KONAK DAHA TURİZME KAZANDIRILACAK

Toplantının ikinci bölümünde ise şehrin turizmi açısından önemli olan tarihi ve kültürel varlıkların satın alınmasıyla ilgili teklif görüşüldü.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, il merkezindeki Kadirbeyoğlu konağı ile Yeşildere köyünde onardıkları ve butik otel olarak kullanılacak konağın yanında yer alan 2 adet konak olmak üzere toplam 3 adet konağı restore ederek turizme kazandırmayı planladıklarını söyledi.

Akdoğan, Yeşildere köyünde konaklardan birisinin köy tüzel kişiliğine, diğerinin de hazineye ait olduğunu ve bunların bedelsiz olarak devralınacağını, Kadirbeyoğlu konağının ise üçte iki hissesinin hibe, geri kalanının da uzlaşma yöntemiyle satın alınması için girişimde bulunacaklarını ifade etti.

İl Özel İdaresi olarak bugüne kadar 6 konağı şehrin turizmine kazandırdıklarını hatırlatan Akdoğan, Vali Yücel Yavuz’un talimatları ve İl Genel Meclisi’nin de destekleriyle birlikte bu tür tarihi ve kültürel varlıkları turizme kazandırma noktasında araştırma ve çalışmalara hızlı bir şekilde devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ise çeşitli hibe kaynaklarından faydalanarak bu konakları turizme kazandırmak istediklerini belirterek, bu konakların başlangıç olduğunu, önümüzdeki günlerde bu tür girişimlere devam edeceklerini dile getirdi. Gündem maddesi yapılan oylamada oy birliğiyle kabul edildi.
Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2015, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER