İl Özel İdaresi Makine Parkını Yenilemeye Devam Ediyor

1,7 Milyon değerindeki yeni iş makineleri hizmete girdi

İl Özel İdaresi Makine Parkını Yenilemeye Devam Ediyor
Gümüşhane İl Özel İdaresi, kendi öz kaynakları ve İller Bankası kredileriyle aldığı iş makinelerini düzenlenen törenle hizmete aldı.

Kurumun Yeni Mahalle’de bulunan hizmet binası sahasında gerçekleştirilen törene Vali Yücel Yavuz, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Genel Sekreter Yardımcıları Bayram Akçay ve Selahattin Kocaman, kurum şube müdürleri, İl Genel Meclisi üyeleri, idari ve teknik personel katıldı.

Hizmete giren asfalt roley tankı, iki adet silindir, asfalt finişeri, kanal kazıcı yükleyici, mini ekskavatör ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hibe edilen çöp toplama aracının yaklaşık 1,7 milyon TL değerinde olduğunu belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Şiran ilçesinde köy muhtarlarının kendi aralarında para toplayıp Özel İdare’ye şartlı bağışta bulunarak maddi katkı sağladıkları kanal kazıcı yükleyicinin de ilçeye gönderildiğini hatırlattı.

MAKİNE PARKININ YÜZDE 25’İ SON 5 YILDA YENİLENDİ

İller Bankası kredisiyle alınan paletli ve lastik tekerlekli ekskavatör ile hidrolik kırıcı, kırıcı hattı, mini ekskavatör kırıcı ucunun da tedarik sürecinde olduğunu kaydeden Akdoğan, geçtiğimiz yıl kırsalda yaşanan su sorunu nedeniyle İl Özel İdaresinin kendi öz kaynaklarıyla satın aldığı 2 adet su taşıma tankının da önümüzdeki günlerde envantere gireceğini söyledi.

Kurum olarak makine parkının yüzde 25’ini son 5 yılda yenileyip geliştirdiklerini kaydeden Akdoğan, kırsalda yaşayan vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek için durmaksızın çalışmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

“BU MAKİNELERİ KENDİ MALIMIZDAN DAHA ÇOK ÖNEMSEYEREK, İHTİMAM GÖSTEREREK KULLANMALIYIZ”

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz ise araç ve makine parkını yenilemekteki amaçlarının hizmet kalitesini artırmak olduğunu söyledi.

Bu makinelerin ülke insanının, garibanın rızkından kesilerek aktarılan ödenekten temin edilen ve emanet edilen makineler olduğunu kaydeden Vali Yavuz, bu makinelerin yine vatandaşlara hizmet sunulsun diye alındığını hatırlatarak, “Bunları kendi malımızdan daha çok önemseyerek, ihtimam göstererek kullanmak lazım. Sizler bugüne kadar takdire şayan bir hizmet sunumu yaptınız. Daha iyi olsun diye gayret ediyoruz. Bu manada hepinize teşekkür ediyoruz. Allah, kazasız belasız, vatandaşımızın memnun kalacağı hizmetler nasip etsin, hayırlı olsun” dedi.
Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2015, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER