İlim Yayma Cemiyetinde 3. Olağan Genel Kurul yapıldı

İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şubesi, 3.olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

İlim Yayma Cemiyetinde 3. Olağan Genel Kurul yapıldı

İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şubesi, 3.olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Kurulduğu 11 Ekim 1951 tarihinden itibaren milli ve manevi değerler ışığında hizmetlerini sürdüren hayır kurumu olan İlim Yayma Cemiyeti'nin Gümüşhane şubesi 2013 yılında açılmıştı.

Kurulduğu günden beri ilim ve irfan sahibi aydınlık nesillerin yetişeceği ilk İmam Hatip Okulunu açan, sonraki yıllarda da ülke milli eğitimine 100’ü aşkın İmam Hatip Lisesi kazandıran İlim Yayma Cemiyeti, gerçekleştirdiği güzel çalışmalar neticesinde Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına faaliyet gösteren dernek statüsü kazanmıştı.

Türkiye’de bugün cemiyet bünyesinde yaklaşık 20 bin öğrencinin barındığı 129 öğrenci yurdu ve halka yönelik çalışmaların da yapıldığı 167 şubesi bulunan İlim Yayma Cemiyeti, aynı zamanda kuruluşundan itibaren ihtiyaç sahibi başarılı binlerce öğrenciye burslar verdi.

Türkiye’nin ilk sivil toplum kuruluşlarından biri olma özelliğiyle kuruluş ilkeleri doğrultusunda öncü bir kurum olmaya bugün olduğu gibi gelecekte de devam edecek olan İlim Yayma Cemiyeti, böylesine güzide bir topluluğun Gümüşhane’de şubesinin olmamasını büyük bir kayıp olarak gören kurucular eliyle Gümüşhane şubesini 2013 yılında tarifi zor bir heyecan ve azimle açmıştı.

Aynı yıl  hemen işe koyularak Gümüşhane'ye yüksek öğrenim için gelen ülke gençlerinin barınma sorununa el atan Cemiyet, öğrenci evlerini hizmete sundu. Kuruluşunun üzerinden çok kısa zaman geçmesine rağmen bugün 100’ün üzerinde üniversite öğrencisine barınma imkanı sunan cemiyet, her yıl burs ve eğitim kalitesini artırıcı ek faaliyetlerle gençlerin maddi ve manevi gelişimine katkı sunmaya devam ediyor.

Hali hazırda Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi  Yurdu ile birlikte öğrenci barındırma kapasitesi 250 öğrenciyi aşan cemiyetin yeni yurdun eksikleri ile ilgili çalışmalar tamamlanma aşamasında. Eğitim öğretimin 2. yarısında yurdun faal hale gelmesi bekleniyor.

3. Olağan Genel Kurul sonucunda yeni yönetim şu şekilde oluştu: Ömer Nasuhi Akıncı, Mümin Hakkıoğlu, Adem Köse, Mustafa Ayyıldız, Adem Varan, Akın Demir ve Seyfeddin Aydın.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER