‘İnsanlık dramının yeni merkezi İDLİP’

Gümüşhane Memur Sen İl Temsilcisi Musa Uncu, Suriye’nin İdlib kentindeki Şeyh Hanun bölgesine rejim uçaklarının gerçekleştirdiği ve 100'den fazla sivilin öldüğünü, çoğu çocuk 500 sivilin de gazdan etkilendiği kimyasal silahlı saldırıyı sert ifadelerle kınadı.

‘İnsanlık dramının yeni merkezi İDLİP’

Gümüşhane Memur Sen İl Temsilcisi Musa Uncu, Suriye’nin İdlip kentindeki Şeyh Hanun bölgesine rejim uçaklarının gerçekleştirdiği ve 100'den fazla sivilin öldüğünü, çoğu çocuk 500 sivilin de gazdan etkilendiği kimyasal silahlı saldırıyı sert ifadelerle kınadı.

“Dün Halep, bugün İdlip, insanlığın topyekûn öldüğü bir yerdir artık”

Yaptığı açıklamada, “İdlip'te insanlık ölüyor. Dünya yine üç maymunu oynuyor” tespitinde bulunan Uncu, “İdlip bizim parçamız. İdlip bizim yürek yangınımız. Bugün insanları, insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden biri de bugün İdlip oldu! Terörü konvansiyonel silaha dönüştüren devletlerin, bütün dünyadan yalıtarak katliam yaptığı İdlip’te can pazarı yaşanıyor. Esad rejiminin İdlip'in Han Şeyhun beldesine bu sabah düzenlediği kimyasal saldırıda yüzlerce beden hunlarca katlediliyor, minik bedenler zalimce öldürülüyor. Ve maalesef insanlık bu katliamı dün Halep’te olduğu gibi yine seyrediyor. Kimyasal saldırlar ile günlerdir kendi halkına zulmeden cani ve yandaşlarının insanlık dışı bu katliamları “bir film izliyormuş gibi” seyrediyor. Dün Halep, bugün İdlip, insanlığın topyekûn öldüğü bir yerdir artık. Ama insanlık duyarsız, insanlık kayıtsız” dedi.

“Allah’ın laneti zalimlerin üzerine olsun”

Batılıların duyarsızlığına Bosna’da, Çeçenistan’da, Afganistan’da ve Irak’ta şahit olduklarını hatırlatan Uncu, “Bugün de Suriye’de, Halep’te ve en son İdlip’te şahit oluyoruz. Yıllardır kendi halkına zulüm eden Esed rejiminin yaptığı katliama ait fotoğraf ve yayınları görüpte yüreği sızlamayan, katliamlar karşında sesiz kalanları o miniklerin sesiz çığlığında boğulmalarını diliyorum. Bugün insanlık dramının merkezi İdlip, aynı zamanda işte bu ve benzeri manzaralardan dolayı bir ahlak imtihanının da merkezidir. Tıpkı Halep Arakan, Filistin, Afganistan, Irak, Mısır gibi. Zalim düzenin devamı için terör bir aparat olarak kullanılmaktadır. Biz biliyoruz ki, terör, özellikle İslam dünyasında yıkımın yaşanması için, bizzat emperyalist devletler tarafından desteklenmektedir. Rusya, İran ve Suriye rejiminin ortaklaşa gerçekleştirdikleri katliamı kınıyor, bu katliamda şehadet şerbetini içen Suriyeli kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah’ın laneti zalimlerin üzerine olsun” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER