İstanbul Enerji’ye YALÇIN Genel Müdür

Gümüşhane Sanayi ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Genel Başkanı Yüksel Yalçın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İstanbul Enerji A.Ş.’ye Genel Müdür olarak atandı.

İstanbul Enerji’ye YALÇIN Genel Müdür

Gümüşhane Sanayi ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Genel Başkanı Yüksel Yalçın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İstanbul Enerji A.Ş.’ye Genel Müdür olarak atandı.

Yaklaşık 25 yıldır dünya devi Öztiryakiler A.Ş’de görev yapan ve son 7 yıldır da aynı firmanın Genel Müdürlüğü görevini yürüten Yalçın, bu görevinden ayrılarak İstanbul Enerji A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine başladı.

Bugüne kadar Gümüşhane ile ilgili her platformda yer alan, çok sayıda projeyi hayata geçiren, memleket sevdasıyla ve gençliğe verdiği önemle Gümüşhanelilerin İstanbul’daki önemli isimlerinden birisi olan Yalçın, başarılarla dolu kariyeri, kişiliği, bilgisi ve bitmek bilmeyen enerjisiyle her kesim tarafından saygı duyulan birisi olarak biliniyor.

Gümüşhaneli kimliğiyle iş dünyasında son dönemde adı sıkça duyulan başarılı isimlerden olan Yalçın, 1962 yılında kurulan ve şehirlerin ihtiyaç ve potansiyellerini belirleyerek yenilikçi ve çevre dostu çözümler sunan akaryakıt, aydınlatma, geri kazanım ve enerji alanında faaliyet gösteren, yenilenebilir enerji ve atıktan enerji projeleri üzerine yoğunlaşan bir şirket olan İstanbul Enerji A.Ş’nin başına getirilmesi memleketinde sevinçle karşılandı.

Yüksel YALÇIN kimdir?

1970 Gümüşhane doğumlu, YTÜ 1991 yılı Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunudur. Beykent Üniv. Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Üretim Yönetimi, Kalite Kontrol, Kalite Yönetimi, Pazarlama departmanlarında büyük ölçekli işletmelerde üst düzey yöneticilik ve Genel Müdürlük yapmış, halen İstanbul Enerji Genel Müdürü  olarak atanmıştır.  

STK larda ise; Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneğinin genel başkanlığını yürütmektedir. 

YTÜ Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Mühendisler Vakfı Mütevelli Üyesi, Gümüşhane Üniversitesi Vakfı Kurucu Üyesi, 

Türk Mühendisleri Birliği, Uluslararası Teknoloji Birliği gibi mühendislik tabanlı sivil toplum kuruluşlarında ve 25 yılı aşkın yöneticilik ve başkanlık yapmıştır. Stratejik Yönetim Sistemleri, Proje Yönetimi, Tedarik Zinciri Yönetimi, Uluslararası Markalaşma Programları, Turquality, ArGe ve Laboratuvar Uygulamaları, ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemleri, IT Sistemleri, Kazien, Toplam Kalite Yönetimi, Bakım Yönetimi, ISO 14000 Çevre Yönetim sistemleri, Tesis Planlama, Otomasyon Sistemleri Yönetimi, Üretim Yönetimi ve Verimlilik, İnsan Kaynakları Yönetimi, Stratejik Pazarlama, Lojistik Uygulamaları, OHSAS ve HACCP gibi yönetim sistemleri konusunda eğitimler vermiştir. 
Halen Aydın Üniversitesi işletme Doktora programında öğrencidir. Evli 3  çocuk babasıdır.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2020, 08:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER