İşte okul çevresinde alınacak güvenlik tedbirleri

Gümüşhane’ye yeni atanan İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, il merkezindeki okul çevrelerinde alınacak güvenlik tedbirlerini açıkladı.

İşte okul çevresinde alınacak güvenlik tedbirleri

Gümüşhane’ye yeni atanan İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, il merkezindeki okul çevrelerinde alınacak güvenlik tedbirlerini açıkladı.

Konuyla ilgili Vali Okay Memiş başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda söz alan Karataş, kurum olarak yaptıkları çalışmaları okul müdürleri, okul aile birliği başkanları, köy ve mahalle muhtarlarıyla paylaştı.

Gümüşhane il merkezinde 4 okulu 1.derece riskli, 6 okulu 2.derece riskli, 11 okulu 3.derece riskli okul olarak belirlediklerini ifade eden Karataş, 1.derece riskli okullarda her hafta güvenli eğitim koordinatörü olan emniyet görevlisinin, 2.derece riskli okullarda da aynı personellerin iki haftada bir okul idareleriyle görüşmeler gerçekleştireceğini söyledi.

Daha önceki yıllarda bu işler için polis memurları görevlendirilmişken bu yıl her okula en az 1 rütbeli personelin atandığını kaydeden Karataş, okul önleri ve etrafındaki trafik riskine yönelik çalışmanın da tamamlandığını ve trafik levhaları, bariyer ve hız kesici ihtiyacı olan okulların tespitlerinin yapılarak ilgili konuların Belediye'ye bildirildiğini ifade etti.

Ana yollara çıkan okullarda giriş ve çıkış saatlerinde en az 1 trafikçi görevlendirmesi yapılacağını, bunun haricinde tüm okullarda okulun giriş ve çıkışında en az bir bayan memurun görev alacağını, okul giriş ve çıkış saatlerinde çocuklara eşlik edeceklerini, okul çevresindeki metruk binaları kontrol edeceklerini, okul etrafında bekleyen şüpheli şahıslara müdahale edeceklerini, art niyetli, farklı şeyler satmak isteyen seyyar satıcılara karşı dikkatli olacaklarını ve okul çevresinde ki internet ve oyun salonlarını kontrol edeceklerini söyledi.

Müdür Karataş, kendilerinin fark etmediği ve bilmeleri gereken her türlü konuda da okul yöneticilerinden emniyet teşkilatıyla irtibat içerisinde olmalarını istedi.

Vali Okay Memiş ise şehrin her tarafın şantiye olması nedeniyle her noktada ağır tonajlı kamyonlar olduğunu belirterek, “Hepimiz bu yolları kullanıyoruz. Çocuklarımız risk altında. Buna emniyetin mutlaka dikkat etmesi gerekir. Bununla ilgili Belediyemizle birlikte yol güzergahları yeniden belirlenebilir. Çevre yolu bu yıl büyük oranda bitecek. Trafik güvenliği çok önemli Gümüşhane'de” ifadelerini kullandı.

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER