İzcilik Kulübünün film etkinlikleri başladı

Gerçekleştirdiği doğa ve kültürel gezilerin yanı sıra yaptığı sanatsal organizasyonlarla da Gümüşhane kültür sanat hayatına yeni bir soluk getiren Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü, Gümüşhane Kitap Kulübü ile birlikte ücretsiz sinema etkinliği başlattı. 

İzcilik Kulübünün film etkinlikleri başladı

Nihal Atsız Kültür Evindeki ilk etkinlik İranlı ünlü yönetmen Bahman Ghobadi’nin “Kaplumbağalar da Uçar” adlı filmiyle gerçekleştirildi. 

Etkinliğe Gümüşhane Üniversitesi akademisyenlerinden yönetmen Serkan Eryılmaz ve kulüp üyeleri katıldı. Film sonunda Eryılmaz, izleyicilerin filmle ilgili sorularını cevaplandırdı. 

Etkinlik sonunda açıklama yapan organizasyon sorumlusu Zeynel Gündüz, kültürel projelerle farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını, Gümüşhane Belediyesi’nin kültürel etkinliklere tahsis ettiği Hüseyin Nihal Atsız Kültür Evi’nde faaliyetlerini gerçekleştireceklerini belirterek, “Böyle bir konağın kültürel faaliyetlere ayrılması gerçekten çok güzel. Ayrıca konağın konsepti de sanatsal faaliyetlerimiz için çok uygun. Konağın yapılmasını ve kültürel faaliyetlere tahsisini sağlayan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’e de çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Sinema etkinliklerinin ücretsiz olduğunun altını çizen Gündüz, şimdilik Perşembe günleri sinema etkinliklerini yapacaklarını belirtti. 

Gündüz son olarak kendilerinden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü başkanı Ercan Küçüköner ve Gümüşhane Kitap Kulübü başkanı Ali Kömürcü’ye teşekkür ederek sözlerini noktaladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER