Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü mesajları

Gümüşhane’de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında yayımlanan mesajlar.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü mesajları

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN:

Başkan Çimen, “Kadına uygulanan şiddet asla kabul edilemez” dedi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, ”25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” nedeniyle mesaj yayımladı.

Başkan Çimen mesajında, “Siyaset hayatım boyunca, kadınları hem siyasetin hem hayatın her alanında hak ettikleri şekilde temel taşıyıcısı haline getirmenin mücadelesini verdim. Kadına verilen değer, her türlü fayda ve beklentinin ötesinde, insan haklarının bir gereğidir. Dolayısıyla kadının saygınlığını ve itibarını korumak, herkes için bir insanlık vazifesidir. Kadının toplum içindeki saygınlığı, itibarı ve etkinliği, gelişmişliğin ve medeniyetin de bir göstergesidir. Millet olarak tevarüs ettiğimiz inanç ve değerler dünyasında kadın her zaman onurlu bir yere sahiptir. Kadına yönelik şiddetin bizim dünyamızda hiçbir gerekçesi ve yeri yoktur. Kadına uygulanan şiddet asla kabul edilemez Bu tür menfur olayları, hem kul hakkına girmek hem de bir insanlık ayıbı olarak görüyoruz.” dedi. 

“CENNET; ANNELERİN AYAKLARI ALTINDADIR”

Başkan Çimen “Kadına yönelik şiddet asla kabul edilemez. Annelerin konumu çok farklı. Cenneti annelerin ayaklarının altına cenneti seren bir inancın mensupları olarak kadınlarla ilgili yanlış algıların dinimizle ilişkilendirilmesini asla kabul edemeyiz. Ne demişiz, anavatan demişiz. Kadını yar olarak, canan olarak tarif eden bir kültürün şiddet üretmesi de işin tabiatına aykırıdır. Ülkemizde insana ve kadına dair yanlış algılar, kabuller varsa bunun sebebini dinimizde veya kültürümüzde değil, daha derinlerde aramak durumundayız. Kadınlarımız kendi meselelerine sahip çıktıkça bizler de daha cesur, etkin adımlar attık. Atmayı da sürdürüyoruz. Kadına yönelik şiddet sonucunda hayatlarını kaybetmiş tüm kadınlarımızı yâd eder, Allah'tan rahmet dilerim. Şiddete uğramış, anlatamamış tüm kadınlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.
 

GÜMÜŞHANE KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ ADINA AYSEL AKÇAY

“1999 yılında BM Genel Kurulu Kararı ile, farkındalık yaratmak amacıyla ilan edilen ‘’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’’ vesilesiyle tüm kadınlarımızın şiddetten uzak sağlıklı ve huzurlu bir ömür geçirmelerini dileriz.

Kadına yönelik şiddete karşı alınacak tedbirlerin başında kadınların eğitim hayatının önünün açılması ve sosyal konumlarının yükseltilmesinin desteklenmesi olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

Diğer tedbirlerle birlikte nihai çözüm için, toplumun bütün fertlerinde sevgi, saygı, şefkat ve merhamet duygularının güçlenmesi ve hakim hale gelmesine ihtiyaç vardır. Ayrıca uzlaşı kültürümüzün geliştirilmesi de alınacak tedbirler içinde önemli bir anahtardır.

Bu duygu ve temennilerle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün, mutlu bireyler, uyumlu aileler ve sağlıklı bir toplum için dayanışma vesilesi olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER