Kanlı Para belası Gümüşhane’ye bulaştı

Sosyal medyada başlayan ve Gümüşhane’deki okullara kadar uzanan “Kanlı Para” oyunu çocukları tehdit etmeye başladı.

Kanlı Para belası Gümüşhane’ye bulaştı

Çocukların ellerini yara içerisinde bırakan, bulaşıcı hastalıklara ve elde çatlamaya neden olabilen oyunla ilgili öğretmen ve velililer uyarılırken, velilerin çocukların ellerini mutlaka kontrol etmesi istendi.

Birçok okulda bu oyuna yasak kararı alınırken öğrencilerin yasak olmasına rağmen bu oyunu gizli gizli oynamaya devam ettiği öğrenildi.

Bir madeni para ile oynanan kanlı para oyunu Tiktok uygulamasında görülüp, oynanmaya başlandı.

İki ya da daha fazla çocuğun bir madeni para ile oynadığı kanlı parada cezalandırılan çocuğun ellerinde ve parmaklarında kanamalar oluşuyor. Bazı öğrenciler oyunun daha kanlı olması için madeni paranın etrafına kesikler bile atıyor.

Madeni paranın havaya atılması ile başlanan oyunda, çocuk elinin tersi ile parayı havada tutmaya çalışır. Parmaklar arasında sıkıştırılan para çocuğun kanlı para diyerek masaya üç kez vurması ile devam eder. Oyunu oynayan çocuk parayı düşürürse cezalandırılır. Ceza alan çocuk elini yumruk yapar ve masaya dik olarak koyar. Karşısındaki çocuk madeni para ile diğer çocuğun el eklemlerine kan akana kadar vurur.

Ülke genelinde hızlı bir şekilde yayılan oyun çocuklar için tehlikeli sonuçlar doğururken, Gümüşhane’de veliler oyun hakkında bilgilendirildi.

Uzmanlar söz konusu oyun nedeniyle çocukların ellerindeki eklemlerin ciddi ölçüde zarar görebileceğine dikkat çekiyor.

Gümüşhane'de bazı okullar tarafından velilere atılan bilgilendirme mesajında şu ifadeler kullanıldı: "Değerli Velilerimiz, son günlerde maalesef sosyal medyada başlayan ve giderek okullarda da yaygınlaşan kanlı para isimli oyun, çocukların ellerinde çeşitli hasarlara neden oluyor. TikTok isimli sosyal paylaşım sitesinde yayılan akımda cezalandırma sistemi rakibin eline zarar verip kanatmayı amaçlıyor. Evlerde çocuklarımızın ellerini kontrol edelim, şayet eklem yerlerinde yara varsa konuyu çocuklarımızla konuşalım. Bize bilgi vermek isterseniz de dönüş yapalım lütfen."

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2023, 09:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
Serkan BAYIR
Serkan BAYIR - 7 ay Önce

Oyunu da iyi tarif ettiniz bilmeyen denemeye başlar... güzel habercilik...

yorumcu
yorumcu @Serkan BAYIR - 7 ay Önce

çok konuşma ebeveynlerin haberi yok bu oyundan senin gibi ebeveynlerin yüzünden ortaya çıktı bu tür oyunlar

vatandaş
vatandaş - 7 ay Önce

Yok bu çocuklara rahatlık batıyor her gördüğünüzü yapmak zorundamısınız hayret birşey. Annesi eline vursa evden kaçar ortalığı yıkar fakat tik tok daha cazip geliyor ve canı yansada ses çıkarmazlar

Öğretmen
Öğretmen - 7 ay Önce

Daha ilgi çekici bir haber yapmak lazım ki herkes öğrensin. Videonun linki unutulmuş...

oktay
oktay - 7 ay Önce

Oyun için reklam metni yazın deseler ancak bu haber metnindeki gibi olurdu, eşeğin akşına karpuz kabuğu sokmak bu olsa gerek

Metin SEVİNDİK
Metin SEVİNDİK - 7 ay Önce

MAALESEF EĞİTİME VE ÇOCUKLARLA İLGİLİ ÖĞRETİME BİR EL ATILMALI.
ORTAOKUL LİSELERDE TİNER ,UYUŞTURUCU E OKUL ÇETELERİ...
BİR HALLER OLDU MUHAFAZAKAR TÜRK TOPLUMUNA.
ÇOCUKLAR SOSYAL MEDYA VE OLUMSUZ ETKİLERİNDEN UZAK TUTULMALI.
GELECEĞİN MİMARI MUALLİMLER BU ALANI DOLDURMAK İÇİN ONURA EDİLMELİ.
VESSELAM VESSELAM...

SIRADAKİ HABER