Birliği temsil eden kooperatifler arasında Amasya Misket Eller Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Artvin Kadın Girişimciler Turizm Geliştirme ve İşletme Kooperatifi, Giresun Ortakbahçe Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Gümüşhane Gümüşeller Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Ordu Çamaş Hanımeli Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Rize Ardeşen Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Rize Pazar Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Trabzon İpekyolu Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi yer alıyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, DOKA, DOKAP ve yerel yönetimlerin destekleriyle kendi illerinde üretim tesisleri kurarak sürdürülebilir kadın istihdamı için önemli adımlar atmış olmasına karşın bölgede kooperatifçilik alanındaki bilgi ve deneyim eksikliği nedeniyle birçok kooperatif bu desteklerden faydalanamıyor. Bu durumu iyileştirmek amacıyla kurulan Karadeniz Kadın Kooperatifleri Birliği, bölgedeki kadın kooperatiflerine gönüllü mentörlük desteği sunmayı hedefliyor.
Birlikten yapılan açıklamada bünyesindeki kooperatiflerin proje yazma, sosyal medya yönetimi, kooperatifçilik eğitimi, finansal okuryazarlık, kamu kurumlarından sağlanacak destekler, projelerin sürdürülebilirlik stratejileri, liderlik, e-ticaret, girişimcilik ve iş planı gibi konularda kalkınma planları oluşturmasını sağlamak amacıyla gönüllülük esasıyla çalışacak. Kooperatifler, gastronomi, el sanatları, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği ve hijyen alanlarında üretim ve hizmet sunuyor.
Birliğin ana amacı yerelden ulusala kırsal kalkınmayı desteklemek ve kadın gücünü dünya pazarlarına taşımak. Birlik, kültürel miras ve değerlerimizi geleceğe aktarmak için çalışacak ve unutulmaya yüz tutmuş eserleri dünya pazarına sunmayı hedefleyecek. Bu sayede, Karadeniz kadınlarının gücü ve birikimiyle kırsal kalkınmanın stratejik eylem planları oluşturulacak ve Anadolu'nun zengin kültürel mirası geleceğe taşınacak.