Kelkit Cumhuriyet İlkokulunda Kitap Okuma Projesi

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Cumhuriyet İlkokulunda Kitap Okuma Projesi kapsamında etkinlik düzenlendi.

Kelkit Cumhuriyet İlkokulunda Kitap Okuma Projesi
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Cumhuriyet İlkokulunda Kitap Okuma Projesi kapsamında etkinlik düzenlendi.

Öğrencilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak veya var olan kitap okuma alışkanlıklarının desteklenmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe öğrencilerle birlikte katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yücel, öğrencilere dünyaya yön veren liderlerin genel özellikleri incelendiğinde her birinin mutlaka iyi bir kitap okuyucusu olduğunun görüleceğini belirtti.

Yücel, öğrencilerin kitaplarla edinilen bilgilerle kültür seviyesi yüksek bireyler olarak kendilerini yetiştirebileceklerini söyledi.

Proje kapsamında Kelkit cumhuriyet ilkokulunda öğrenciler için her hafta Cuma günleri 1 saat kitap okuma saati olarak belirlendi.

Öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yücel,  Kelkit İlçe Müftüsü Selim Şahin, okul Müdürü Salih Mutlu, Şube Müdürleri, daire amirleri ve öğretmenler eşlik etti.

Kitap okuma projesi hakkında bilgi veren Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Salih Mutlu, “Öğrencilerinin araştıran sorgulayan  analiz yapabilen engin dünya görüşüne sahip aklın ve bilimin ışığında engin bireyler olarak topluma kazandırılmalarını sağlamak; Türkçeyi doğru güzel ve etkin bir şekilde kullanabilmeleri yardımcı olmak duygu ve düşüncelerini doğru bir şekilde ifade etmelerini sağlamak güzellik duygusu ve estetik anlayışı gelişmiş kültürlü milli ve manevi değerlere sahip yüksek karakterli bireyler olarak yetiştirilmeleri amacıyla öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve bunun kalıcılığını sağlamak gerekmektedir” dedi

Program ikramın ardından son buldu.

Haberin Kaynağı: Sinan Demir - www.haberkelkit.com

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2016, 23:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER