Kelkit'e Modern Yarı Kapalı Balık ve Köy Pazarı Yapılacak

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde bulunan sebze pazarının bitişiğine yarı kapalı balık ve köy pazarı yapılacak.

Kelkit'e Modern Yarı Kapalı Balık ve Köy Pazarı Yapılacak
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde bulunan sebze pazarının bitişiğine yarı kapalı balık ve köy pazarı yapılacak.

Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve halen kullanılan sebze pazarı çıkışında bulunan evin daha önceki yıllarda kamulaştırılmasının yapıldığını hatırlatarak, seçim öncesinde verdikleri sözler arasında yer alan projelerden birisi olan yarı kapalı köy pazar yeri ile balık satış tezgahlarının bu alana yapılacağını söyledi.

Mevcut sebze pazar yerinde bu alanların kötü görüntü ve kokulara sebep olduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz, “Mevcut sebze pazar yerimizin içerisinde yer alan bin 500 metrekarelik bu alanımızı Yarı Kapalı Balık ve Köy Pazar Yeri yapacağız. Yarı Kapalı Balık ve Köy Pazar Yerinde Oturma alanları, Alüminyum Balık Tezgâhları, Köy Ürünlerini Satış tezgâhları, Yeşil alanlar yer alacak. Mevcut Sebze Pazar yerindeki evi yıkıp Alt Yapısını ve Üst Yapısını yapıp, halkımızın hizmetine yakın bir zamanda sokacağız.” dedi.

Başkan Yılmaz, köy pazar yerleri için şunları ifade etti: “Köylü pazarı kurulduğunda satışlar iki katına çıkacak, Kelkit köylüsü bundan para kazanacaktır. O pazara gelen sebzeler, tereyağları, çökelik, nane, reyhan çeşitleri, yeşil ve kuru fasulye, salatalık, patates hem bölge insanımızın iştahını kabartacak, hem de Kelkit’e köylülerini eskiden olduğu gibi özüne döndürerek tüketen değil, üreten köylüler haline getirecektir.” dedi.

Pazarcı esnafı ise Kelkit’te modern pazar alanlarına ihtiyaç olduğunu belirterek, bu tür modern pazar yerlerinin çadır açma dönemini de kısa sürede ortadan kaldıracağını belirterek, Başkan Yılmaz’ın sebze pazarının modernleşmesi projesine tam destek verdiklerini ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2014, 20:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER