Kelkit'in Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı

ERMENİLERİN ZULÜM YAPTIĞI KELKİT’TEN SARKOZY’E GÖNDERME

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Kutlama törenlerine Belediye Başkanı Duran’ın Sarkozy ile ilgili sözleri damga vururken, törenlerde renkli görüntüler yer aldı.

Kurtuluş etkinlikleri ilk olarak Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başladı. Ardından ana program Milli Egemenlik Meydanında gerçekleştirildi.

Buradaki törene İlçe Kaymakamı Niyazi Erten, Belediye Başkanı Muammer Duran, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yasin Kayabaş, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan İlçe Kaymakamı Niyazi Erten, ilçenin ve ülkenin düşman işgalinden kurtuluşunda emeği geçen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları ve tüm şehit ve gazilere rahmet dileklerinde bulundu. Erten, Türk milletinin bağımsız olmadan asla yaşayamayacağını belirterek, "Tarihin her kesiti bunu ispat için yeter de artar bile" dedi.

-SARKOZY’E GÖNDERME

İşgal döneminde Ermeniler tarafından türlü katliamlar yapılan Kelkit ilçesinin Belediye Başkanı Muammer Duran ise konuşmasında, geçtiğimiz aylarda büyük tartışmalara rağmen Fransa meclisinde kabul edilen sözde ermeni soykırımı tartışmalarına değindi.

Duran, şunları söyledi: “95 yıl önce Kelkit’i işgal ederken, o günün Sarkozylerinden destek alan Ermeniler, masum halkımıza eza, cefa ettiler. Bugünde yine Sarkozylerine güvenerek zulme uğramamıza rağmen dünya kamuoyunda bizi zor duruma sokmak istiyorlar. Bütün dünya şunu iyi bilsin ki: Biz Müslüman Türklerin kitabında, örgünde, adetinde katliam diye bir söz ve eylem yoktur. Olmayacaktır.”

Yapılan konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri sergilendi. Törende daha sonra çevre köylerin katkılarıyla temsili göç kervanı canlandırıldı. Renkli görüntülerin yer aldığı bu bölümde vatandaşlar, öküz arabası ve traktörlerin üzerinde göç yıllarını temsil etti.

Kurtuluş günlerinin temsil edildiği mini tiyatro gösterisinde ise çoğunluğu Belediye Başkanlığı çalışanlarından oluşan oyuncular, alanda bulunan vatandaşlara hem eğlenceli hem de düşündürücü anlar yaşattı.

Törenler, göç kervanının dev Türk bayrağı eşliğinde geri dönmesi, komando birliği ve öğrencilerin geçit töreni ve Gönülden Gönüle adlı türkü dinletisi ile son buldu.
Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2012, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER