Kelkit’te dolmuşçulardan anlamlı etkinlik

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde faaliyet gösteren Kelkit Belediyesi Dolmuşçular Birliği, Afrin harekatında şehit düşen şanlı Türk askerlerinin aileleri için bir araya geldi.

Kelkit’te dolmuşçulardan anlamlı etkinlik

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde faaliyet gösteren Kelkit Belediyesi Dolmuşçular Birliği, Afrin harekatında şehit düşen şanlı Türk askerlerinin aileleri için bir araya geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 20 Ocak 2018 Cumartesi günü başlatılan Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatında şehit düşen mehmetçiklerin ailelerinin bir nebze olsun acısını dindirmek ve yanlarında olduklarını belirtmek adına Kelkit Belediyesi Dolmuşçular birliği, bir gün içerisinde şehir içi taşımacılıktan elde ettikleri gelirin tamamını şehit ailelerine gönderme kararı aldı.

Kelkit Belediyesi Dolmuşçular birliği üyeleri sabahın erken saatlerinde tüm dolmuşları Türk bayrakları ve ’’Bugün Afrin Şehitlerimiz İçin Çalışıyoruz’’ yazılı dövizler ile donatarak servis yapmaya başladı. Dolmuşçular birliğinin bu onurlu davranışına kayıtsız kalmayan Kelkit halkı ihtiyaç duymadıkları halde, dolmuşlara “’İndi, Bindi’’ yaparak Şehit ailelerine destek olabilmek için kıyasıya mücadele ettiler.

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Kelkit Dolmuşcular Birliği, şu ifadelere yer verdi “Bilindiği üzere Şanlı Türk Ordumuz 20 Ocak 2018 Cumartesi günü PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak için bir harekat başlattı. Gerek bizim gerekte bölge halkının gelecek yarınları için gözünü kırpmadan hainlerin inlerine kadar giren ve şehadet şerbetini içen kahraman mehmetciklerimizin ailelerine ve yakınlarına yardımcı olabilmek adına; bugünkü gelirimizin tamamını Kelkit Belediye Başkanlığı öncülüğünde şehit ailelerine göndereceğiz. Kahraman şehitlerimizin aile ve yakınları için ne yapsak azdır. Bu gün bu ülkede refah ve huzur içinde yaşıyorsak bunu onlara borçlu olduğumuzu çok iyi biliyoruz. Allah bu vatan için şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimizi Ahiret’te Pergamber efendimize komşu olmayı nasip etsin İnşallah’’ 
 

Haberin Kaynağı: www.haberkelkit.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER