Kelkit'te Ülker ve Kemalettin Başar Anaokulu Hizmete Açıldı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde hayırsever Başar ailesi tarafından yaptırılan anaokulu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Minik öğrencilerin tören öncesinde yaptığı renkli gösteriler beğeniyle izlendi.

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde hayırsever Başar ailesi tarafından yaptırılan anaokulu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Minik öğrencilerin tören öncesinde yaptığı renkli gösteriler beğeniyle izlendi.

Kelkit eski Devlet Hastanesi yanında Ülker ve Kemalettin Başar adına yaptırılan anaokulu açılış töreni öncesinde minik öğrenciler tarafından mehteran takımı gösterisi yapıldı. Renkli görüntülerin yer aldığı törende minik öğrenciler davetlileri ellerinde Türk bayrakları ve yöresel kıyafetleriyle karşıladı.

Gümüşhane Valiliği ve Başar ailesi arasında imzalanan protokolle geçtiğimiz Mart ayında Gümüşhane evleri mimarisine uygun olarak yapımına başlanan ve 400 bin liraya mal olan binanın inşaat masrafını Başar ailesi karşılarken, iç donatımını ise Milli Eğitim Bakanlığı yaptı.

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, törende yaptığı konuşmada Gümüşhane’nin orta büyüklükte bir il olduğunu ve coğrafyadan kaynaklanan bazı eksiklikler olduğunu belirterek, “Gümüşhanemizin her yerde övündüğümüz bir yapısı var, o da insan unsuru. Gümüşhane örnek insanlar yetiştiriyor. İlini ve ülkesini seven, hem kendi yaptığı işi iyi yapan, doğru yapan, hem de iline katkıda bulunmaya çalışan ve onu en güzel şekilde gösteren insanlara sahip. Bu bağlamda başta Başar ailesi olmak üzere Gümüşhane’ye yatırım yapan, irtibatlarını sürdüren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Milletvekili Feramuz Üstün, teşekkürü hak edenlerin Başar ailesi olduğunu bugün teşekkür etme makamında kendilerinin olduğunu söyledi. Plaket töreni sırasında okulu yaptıran Ülkü Başar’ın elini öpen Milletvekili Üstün, “Bu ilin milletvekili olarak Başar ailesine teşekkür ediyorum. Nezih bir eğitim kurumu ilçemize kazandırıldı. Bütün aile bireylerine teşekkür ediyoruz. İsimlerinizin burada ilelebet yaşayacağını unutmayın. Burada yetişecek çocukların güzellikleri ülke için önemli. Onların ilerdeki başarılını gördüğünde Başar ailesi daha çok mutlu olacaktır. Hayır yapmak kolay bir şey değildir. Zenginlikle, fakirlikle alakalı değildir. Çok zengin olabilirsiniz ama Allah insana hayır yapmayı nasip etmezse yapamazsınız. Başar ailesi ve katkı koyan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Törende Başar ailesi adına konuşan Bedrettin Faik Başar, babası Kemalettin Başar’ın vefatının ardından kız kardeşi ile birlikte böyle bir okul yaptırmaya karar verdiklerini, “Babam buraları hep bize anlatırdı. Ben bu yaşıma kadar buraları görmemiştim. Gelip gördükten sonra özellikle burada okul yaptırmaya karar verdik. Valimiz Kelkit’te anaokuluna ihtiyaç olduğunu söyleyince burada yaptırdık. Burada mezbelelik bir bina vardı yıkıldı şimdi de böyle bir bina dikildi. Ailemiz adına çok gurur duyuyoruz. Tek dileğimiz ailemiz adına Atatürk’e layık evlatlar olarak yetişsin, büyüsünler ve hayata iyi bir şekilde atılsınlar. Tek dileğimiz bu. Herkese çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından aile bireylerinden Bedrettin Faik Başar, Ülker Başar ve Bahar Başar Korkmaz'a teşekkür plaketi protokol üyeleri tarafından verildi.

Kurdele kesiminin ardından okuldaki sınıf ve üniteler gezildikten sonra yemekhanede misafirlere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Bu sırada yapılan slayt gösterisinde merhum Kemalettin Başar'ın görüntülerini nemli gözlerle izleyen Başar ailesi gözyaşlarına hakim olamadı.
Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2012, 19:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER