Kent Konseyi genel kurulunda terör kınandı

Gümüşhane Kent Konseyi Genel Kurulu, Eylül 2015 olağan genel kurul toplantısını yaptı.

Kent Konseyi genel kurulunda terör kınandı
Gümüşhane Kent Konseyi Genel Kurulu, Eylül 2015 olağan genel kurul toplantısını yaptı.

Cumhuriyet Caddesi Özel İdare İş Hanındaki Kent Konseyi Salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kazım Gül, Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Başkan Vekili Ömer Salantur ve Gümüşhane Kent Konseyi genel kurul üyeleri katıldı.

Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan genel kurulda gündemin ilk maddesi gereği Gümüşhane Kent Konseyi yönetimince hazırlanan  “Gümüşhane Kent Konseyi Terörü Kınama Bildirisi” Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir tarafından okundu. Bildirinin okunmasının ardından da şehitlerimiz için Fatiha okundu.

Bildirinin okunmasının ardından sırasıyla Ocak 2015 genel kurulundan sonra yapılan çalışmalar ve 2015 yılı bütçe teklifi hakkında sunu eşliğinde genel kurula bilgi verildi.

Yeni basılan Kent konseyi kitabının üyelere dağıtıldığı toplantıda ayrıca Bağlarbaşı Mahallesi sarı köprü mevkiindeki mezarlığa Ermeni mezalimi anıtı yapılması konusu ve Özcan mahallesi Balyemez konağı önündeki devlet karayolundaki trafik sorunu için alınacak önlemler tartışıldı.

Çeşitli üyelerin görüşlerini açıklaması sonrasında Vali Yardımcısı İsmail Özkan ve Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem’in birer değerlendirme konuşması yaptığı toplantı Başkan Hasan Pir’in üyelere teşekkürü ile sona erdi.

Gümüşhane Kent Konseyi Terörü Kınama Bildirisi’nin tam metni şöyle:

GÜN, BUGÜNDÜR

Gün; devletimizin, vatanımızın, milli bölünmez bütünlüğümüzün, bayrağımızın, istiklal marşımızın, askerimizin, polisimizin, huzurumuzun ve şehitlerimizin yanında olma günüdür.

Biz, vatanımızda huzur istiyoruz, terör istemiyoruz. Kirli ellerin ülkemizi karıştırmasını istemiyoruz.

Başta PKK,  DHKP-C,  DEAŞ terör örgütleri olmak üzere, ülke dışında veya içinde bulunan adı, kimliği ne olursa olsun tüm şer örgütleri, onların legal ve illegal destekçilerini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu şer unsurların ortadan kaldırılması kuvvet ve iradesine sahiptir. Bu necip millet ise; tarihin her devrinde olduğu gibi, devletinin yanında ve onunla beraberdir. Bu bağlamda; her vatandaşımızı bu şer güçlere karşı tavır koymaya, karşı durmaya ve tavırlarını net bildirmeye davet ediyoruz.
Özellikle son günlerde askerimize ve polisimize pusu kurarak onlarca şehit vermemize neden olan PKK şer örgütünü ve onun savunucusu ve destekçisi olan siyasi teşekkülleri aynı şiddetle kınıyoruz.

Asker ve polisimiz, şer güçlere gerekli dersi verirken; terör savunucusu ve destekçilerine de bağımsız Türk mahkemelerinin gerekli cezaları vereceği günü sabırsızlıkla bekliyoruz.

GÜN, BİRLİK GÜNÜDÜR

Teröre karşı bir olacağız… Vatanın bağımsız bütünlüğünün sağlanmasında bir olacağız, diri olacağız.  İster, TBMM içinde olsun, ister dışında olsun bu vatanı seven, o sevgi ile kurulan bütün siyasi partilerimizi de vatanın bölünmez bütünlüğü, vatanın iç ve dış düşman unsurlardan temizlenmesi için birlik olmaya davet ediyoruz.
Al bayrağa sarılı tabutlarını omuzlarımızda taşıyarak aziz bedenlerini toprağa verdiğimiz her şehidimizin bize emanet ettiği en önemli varlığımız “vatanımızın bölünmez bütünlüğüdür.”

Bugüne kadar nice badirelerin üstesinden gelmeyi başaran Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bölücü ve yıkıcı terör sorununu da en kısa zamanda çözecektir.
Vatandaşlarımız teröre tepki verirken hiçbir zaman kendilerini devletin ve devlet güçlerinin yerine koymamalıdır. Vatandaşlarımız, yine bir terör oyunu olan provokasyonlara alet olmadan, terör örgütlerinin amacına hizmet edecek davranış, taşkınlık ve hareketler içinde olmadan; medeni ölçüler içinde kamu düzeninin sağlanmasına hassasiyet göstererek her türlü tepkilerini itidal sınırları içinde göstermelidirler.

Gümüşhane Kent Konseyi olarak; devletimizin terörle mücadele kararlılığını bütün varlığımızla destekliyoruz. Bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet,  kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. 17.09.2015

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2015, 08:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER