Kısıtlamayı sanal etkinlikle neşeye çeviriyorlar

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Üçkol köylüleri sosyal medyada kurdukları grup üzerinden hafta sonu kısıtlamalarında eğlenceli canlı yayınlarla vatandaşlara neşeli anlar yaşatıyor.

Kısıtlamayı sanal etkinlikle neşeye çeviriyorlar

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Üçkol köylüleri sosyal medyada kurdukları grup üzerinden hafta sonu kısıtlamalarında eğlenceli canlı yayınlarla vatandaşlara neşeli anlar yaşatıyor.

Cuma günleri 21.00’de başlayıp pazartesi 05.00’a kadar devam eden sokağa çıkma kısıtlamasına uyan vatandaşlar bu zamanın değerlendirilmesi bakımından farklı sosyal aktivitelerde bulunuyor. 

Merkeze bağlı eski adı “Bolodor” olan Üçkol köyü sakinleri de sosyal medya üzerinden kurdukları “Gümüşhane Üçkol Köyü (Bolodorlular)” grubu üzerinden canlı yayınlar yaparak çeşitli sosyal etkinlikler düzenliyor.

Şiir yazma ve okuma yarışmalarının düzenlendiği, yerel sanatçıların canlı yayına katılarak konserler verdiği programa bugüne kadar aşıklardan Aşık Kul Nuri, Hüsamettin Okumuş, Sebahattin Şenel, Hasan Ereni, Rahim Sağlam, İhsan Yavuzer ve Mustafa Aydın canlı yayına katılarak konserler verdi.

Kültürlerini, aşıklık geleneğini, örf ve adetlerini düzenledikleri programda yaşatan Gümüşhane Üçkol Köyü (Bolodorlular) grubu yöneticileri, 2 hafta önce başlattıkları bu etkinlikte öncelikli olarak gurbette yaşayan hemşerilerinin sıla hasretini gidermeyi amaçladıklarını söyledi.

Grup yöneticilerinden Fedai Çakır, “Öncelikli olarak kendi köyümüzün sanatçıları olan Aşık Hasan Ereni konseriyle başladık. Daha sonra Gümüşhane’ye mal olmuş Davul-Zurna sanatçımız Sedat Demet konseriyle de ilk hafta etkinliğimizi devam ettirdik. Baktık ki bayağı talep oluşuyor kaynaşmamız bakımında son derece faydalı oluyor bu defa etkinliğimizi genişletme kararı aldık. Son zamanlarda zayıflayan aşıklık geleneğimizi canlandırmak adına çeşitli programlar düzenlemeye karar verdik. Bunun üzerine Gümüşhaneli hemşerimiz Aşık Kul Nuri ve Sebahattin Şenel ile görüşmeler yaparak programa davet ettik. Kendileri de bizleri kırmayıp programımıza icabet etti. İkinci hafta programını Aşık Kul Nuri, Sebahattin Şenel ve Hüsamettin Okumuş ile canlı yayın yaparak gerçekleştirdik” dedi.

Yoğun ilgi olması nedeniyle programı önce komşu köylere daha sonrada Gümüşhane geneline yaymaya karar verdiklerini kaydeden Çakır, “Bu bağlamda önümüzdeki hafta sonunda Aşık Rahim Sağlam, İhsan Yavuzer, Mustafa Aydın ile de görüşmeler yaparak program yapmaya karar verdik. Kendilerine bizleri kırmayıp programımıza katıldıkları için teşekkür ediyoruz. Bu etkinliğimizi inşallah daha farklı aktivitelerle de süsleyeceğiz. Programımıza şehrimizin ileri gelenlerini de davet ederek canlı yayın yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Yaşanan bu zor süreçte azda olsa sosyal aktivite yaparak kendilerine destek olan Gümüşhane Nakliyat sahibi Köksal Dolan olmak üzere tüm hemşerilerine teşekkür eden Çakır, “2021 yılında alt yapı çalışmalarını tamamlayarak 2022 yılında inşallah birincisini ifa edeceğimiz 1. Bolodor Bahar Şenliğini de buradan duyurmak istiyoruz. Bu süreçte bu tür sosyal aktivitelerin faydalı olduğunu Cumartesi akşam 20.00 ve Pazar günü akşam 20.00’da gerçekleşecek olan program için facebook GÜMÜŞHANE ÜÇKOL KÖYÜ (BOLODORLULAR) grubuna Gümüşhaneli tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER