Külliye şehre değer katacak

Büyük İslam Alimi Ahmet Ziyauddin Gümüşhanevi için doğduğu yer olan Gümüşhane’de Belediye Başkanlığı tarafından külliye yapılacak.

Külliye şehre değer katacak
Büyük İslam Alimi Ahmet Ziyauddin Gümüşhanevi için doğduğu yer olan Gümüşhane’de Belediye Başkanlığı tarafından külliye yapılacak.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Gümüşhane'mizin en büyük değerlerinin başında gelen Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri'nin Kur'an-ı Kerim öğrendiği camiyi kapsayacak şekilde bir külliye yapacağız” dedi.

Ahmet Ziyauddin Külliyesinin Yeni Mahalle’de bulunan Emirler Camisi’nin tarihi dokusunu bozmadan yapılacağını belirten Başkan Çimen, “Yeni mahallede bulunan tarihi Emirler camisini gölgede bırakmamak için yanındaki harap olmuş yapılar yıkılarak yerine alçak katlı teras çatılı çalışma yapacağız. İçerisinde şadırvan ve depo alanları yer alacak. Camiye entegre şekilde ve cephe olarak ta cami mimarisine uygun malzeme ile inşa edilecek. İçerisinde, depolar, şadırvan ve tuvalet alanları yer alacak. Bunun dışında caminin yan tarafında tarihi mimariye uygun külliye yapacağız. Taban alanı yaklaşık 500 metrekare külliyede aş evi ve kütüphane olacak. Külliye etrafında insanlarımızın rahatça ve huzur içerisinde oturacakları yaşam alanları oluşturacağız. Yapılacak külliyede iftar ve yemekler vereceğiz.  Ayrıca bu projemizle transit yol ile İl Özel İdaresini birbirine bağlayacak sokak merdivende yer alacak. Önümüzdeki aylarda ihalesine çıkacağımız projemizi en kısa sürede bitirerek halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2016, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER