“Kur’an’dan İnciler” çıktı

Gümüşhaneli çevirmen ve yazar Enes Akhan’ın insanların Kur’an’a dair meraklarını ve ilgilerini artırmayı amaçlayan ve çok sayıda soruya cevap veren “Kur’an’dan İnciler” adlı kitabı yayınlandı.

“Kur’an’dan İnciler” çıktı

Genç yaşında çevirisini yaptığı çok sayıda kitapla dikkat çeken, aslen Gümüşhane’nin merkeze bağlı Çayırardı köyünden olan ve Hakkari’de öğretmenlik yapan 29 yaşındaki Akhan’ın yeni kitabı internet üzerinden satışa çıktı.

Çocuk yaşlardan beri Arapça’ya olan ilgisi sonucunda genç yaşında bugüne kadar basımı yapılmış 15, baskıya hazır halde 7 kitabı bulunan Akhan, son kitabı olan “Kur’an’dan İnciler” kitabının Kur’an’ın lafız, mana ve tertibini ortaya koyan bir çalışma olduğunu söyledi.

Kur’an’ın her bir kelimesinin bir inci tanesi gibi dizildiğini gösteren örneklerle dolu bir kitap ortaya çıktığını ifade eden Akhan, “Kitapla amaçladığım şey, insanların Kur’an’a dair meraklarını ve ilgilerini arttırmaktır. Aslında her bir kelimesi inci tanesi gibi dizilmiş bir kitaba muhatabız. Yüce Allah’ın kelamı, mesajı bizler için çok değerli olmalı. Kitabı okuyanlarda eminim Kur’an’a dair daha çok ilgi, alaka oluşacak ve okurlarımız Kur’an’a dair daha çok bilgiler elde etmek, daha çok öğrenmek ve öğretmek isteyeceklerdir. Kitabı okuyacak olan hemşehrilerime şimdiden iyi okumalar dilerim. Eminim, kitabımızı okudukça şaşıracakları bir sürü bilgi görecekler, müşahede edeceklerdir” dedi.

Kitabın içeriğinden birkaç konu başlığı şöyle: Kardeşini öldüren Kabile, Allah niçin karga gönderdi?, Tekvir süresinde neden gömülen kıza soru soruluyor da öldüren adama sorulmuyor?, Araf süresi 154. ayette neden Musa a.s için sekene kelimesi yerine sekete kelimesi kullanıldı? Tevbe süresinde neden korkma yerine tasalanma (la tahzen) kelimesi kullanıldı? Cihat ayetlerinde neden önce mallar sonra nefislerden bahsedildi? Dua ayetindeki büyük incelik nedir? Mü'minun süresindeki incelik nedir? Kur'an’daki müthiş benzetmeler nelerdir? Kur'an’daki kelime kullanımındaki incelikler nelerdir? Kur'an neden Ruh olarak isimlendirildi? Selam ayetindeki incelik nedir? İnsan süresindeki müthiş kelime seçimi nasıldır? Yusuf'un (a.s) kullandığı kelimedeki incelik nedir? Kur'an’da ibad ve abid kelimelerinin farklı kullanımı nasıldır? Neden iki ayette önce meyve kelimesi yemek kelimesinden önce kullanıldı? Ateş ayetindeki mükemmel mesaj nedir? Vakia süresindeki incelik nedir?

Kitabı imzalı olarak isteyenler https://shopier.com/Kitaphanemm adresinde temin edebilir. 

Enes Akhan kimdir?

1994 tarihinde İstanbul’da doğdu. Orhangazi Lisesi’ni 2012 yılında bitirdikten sonra 2015 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni yatay geçiş hakkı ile kazandı. Üniversite eğitimi boyunca Özel Keşfi Kadim Kişisel Gelişim Kursu’nda Sarf-Nahiv, Tefsir, Fıkıh, Hadis, Akaid derslerini takip etti. 2018 yılında OMÜ İlahiyat Fakültesinden mezun olan Akhan, aynı yıl OMÜ SBE Temel İslam Bilimleri/ Hadis Yüksek Lisans programına kabul edildi. 2019 yılında MEB bünyesinde öğretmenlik görevine başladı. Halen ilk görev yeri olan Hakkâri’de öğretmenlik yapan Akhan, iyi derecede Arapça bilgisine sahip olup bu dilde bazı çeviri eserleri vardır. 2021 yılında Hadis Yüksek Lisans programını “Şia’da Kırk Hadis Kültürü” adlı tez ile tamamlayan Akhan, yazarlık, mütercimlik ve musahhihlik çalışmalarına devam etmektedir. Yayımlanmış çalışmalarının dışında da yayımlanma aşamasında olan tercümeleri ve Türkçe eserleri de vardır. 

A-Yayımlanmış tercümeleri/çalışmaları : 
1- Dilin Afetleri, İtisam yay, Ankara, Temmuz, 2020 
2- Helaller ve Haramlar, İtisam yay, Ankara, Kasım, 2020 
3- Niyet, İhlas ve Doğruluk Kitabı, Yafes yay, Batman, 2021 
4- Kitabü’z Zühd, Karınca-Polen yay, İstanbul, Eylül, 2021
5- Şerefu Ashabi’l Hadis, İtisam yay, Ankara, 2022 
6- Sabredenler ve Şükredenler, (Müt. Abdullah Özdemir ile) Gelenek yay, İstanbul, 2022 
7- Ehli Sünnet ve Şia’da Kırk Hadis Geleneği, Gelenek yay, İstanbul, 2022
8- Namaz, Gelenek yay, İstanbul, 2022 
9- Nefis Terbiyesi, (Müt. Ahmet Kaçalin ile) Gelenek yay, İstanbul, 2022
10- İlmin Hakikati, Gelenek yay, İstanbul, 2022
11- Şükrün Hakikati, Gelenek yay, İstanbul, 2022
12- İhlasın Hakikati, Gelenek yay, İstanbul, 2022
13- Sevginin Hakikati, Gelenek yay, İstanbul, 2022
14- Şii Tefsir Geleneğinde Hz. Ali’nin Hilafeti, Kitap Dünyası yay, Konya, 2022

B- Yayımlanacak çalışmalar/tercümeler: 
1- et-Tasrih bima tevatera fi nüzuli'l-Mesih, Tahkik yay, İstanbul, 2023
2- İmam Ebu Yusuf’un Hayatı, İlim ve Hikmet yay, Malatya, 2023
3- Kalbini Temizle, Gelenek yay, İstanbul, 2023
4- Nefsin Arzularından Uzaklaş, Gelenek yay, İstanbul, 2023
C- Musahih olarak yapılan eser/tercüme: 
1- Nurul Yakin Hz Muhammed, İtisam Yay, Musahhih: Enes Akhan

İletişim:
enesakhan29@gmail.com
Instagram: @eenesakhan

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
Halime Demirkan
Halime Demirkan - 1 yıl Önce

Hocamızın Kalemine, yüreğine sağlık.
Enes hocamız ve Hanımı Hakkari'de bizim için güzel bir örnek oldular.Bu çağda en çok ihtiyacımız olan Allah'ın ayetlerini hatırlatan yüreği güzel insanlar,Rabbimiz onlar gibilerin sayısını çoğaltsın

İsimsiz
İsimsiz - 1 yıl Önce

Sevgili hocam Allah yolunuzu açık etsin.. Başarılarınızın devamını dilerim..

Nurgül Lüleci
Nurgül Lüleci - 1 yıl Önce

Emeklerinin karşılığını alman dileği ile Allah herzaman yolunun açık etsin

Cumaali  Akhan
Cumaali Akhan - 1 yıl Önce

Allahım zihin açıklığı versin başarılarının devamını dilerim oğlum enes Allaha emanet. Olasın

SIRADAKİ HABER